Aquestes festes, gaudiu de les vostres compres de manera responsable

3 de desembre de 2014

A les portes de les festes nadalenques, l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor vol recordar, un any més, que cal consumir amb responsabilitat i que cal tenir en compte una sèrie d'aspectes a l'hora d'adquirir productes, com joguines o videojocs. És per això que es fa ressò de les recomanacions de l'Agència Catalana del Consum. Consulteu-les aquí

A l'hora d'anar a comprar cal tenir en compte l'augment de preu d'alguns productes pels volts de Nadal. Per això és important comparar preus i qualitat. També us recomanem comprar amb temps, conservar totes les factures i els tiquets de compra, així com la publicitat per si cal exigir-ne el compliment.

A l'hora d'adquirir joguines cal pensar que han de servir per divertir els petits, tenir en compte l’edat i la maduresa dels infants, valorar els continguts dels jocs i els aspectes educatius, evitar la distinció sexista i la incitació a la violència o llegir les etiquetes, les regles i les instruccions del joc, entre d'altres. Més informació

Pel que fa als videojocs, cal escollir el més adequat a l'edat, personalitat i sensibilitat de la persona usuària, especialment si és menor d'edat. Cal comprovar bé els indicadors d'edat i de contingut.

L'Agència Catalana del Consum i l'Oficina del Consumidor del Ripollès també recomanen apostar pel producte de proximitat i pel comerç just.

 

Més informació: recomanacions per a les compres de Nadal (web ACC)

Compartiu-ho amb: