El conseller Vila anuncia l’ampliació del sistema tarifari integrat a Osona, el Berguedà i el Ripollès a partir de l’1 de gener

5 de desembre de 2014

El conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Autoritat del Transport Metropolità, Santi Vila, va anunciar ahir que les comarques d’Osona, el Berguedà i el Ripollès formaran part del sistema tarifari integrat de Barcelona a partir del proper 1 de gener, la qual cosa suposarà un estalvi per als usuaris d’entre el 22% i el 44% del preu del bitllet en funció del lloc d’origen i la destinació.

A la comarca d’Osona la integració permetrà des d’un primer moment l’ús de tota la gamma de títols integrats, mentre que, per raons tècniques, al Berguedà i el Ripollès la integració, en aquesta primera fase, es formalitzarà a través d’una setena corona i la creació de packs de targetes de 10 viatges dels operadors i l’ATM. La futura implantació de la T-Mobilitat permetrà, en una segona fase, implantar la integració tarifària en aquesta setena corona amb tots els beneficis associats.

Actualment, el sistema tarifari integrat de Barcelona abasta 253 municipis i una població de 5.562.773 habitants. Amb l’ampliació s’arribarà a 346 municipis i un total de 5.712.503 habitants.

La integració del Ripollès
En el cas del Berguedà i el Ripollès, es crearà una setena corona. La impossibilitat tècnica del sistema magnètic d’incorporar aquesta nova corona tarifària obliga a fer una integració parcial mitjançant targetes de 10 viatges.

El Ripollès no té cap municipi integrat de manera que la integració d’aquesta comarca suposarà 19 nous municipis i l’accés al sistema de 25.995 usuaris. Els operadors que possibilitaran els desplaçaments són: Rodalies de Catalunya (creix la xarxa ferroviària integrada en sis estacions: La Farga de Bebié, Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Planoles i Toses), Teisa i Autocars Mir.

Pel que fa als de connexió entre el Ripollès i Barcelona es crearà un Pack de 7 zones Ripollès-Barcelona que inclourà una targeta de 10 viatges de Rodalies de Catalunya o Teisa i una T-10 d’una zona. El preu del pack serà de 53,85€.

Pel que fa als desplaçaments interns de la comarca del Ripollès, la primera fase d’integració tarifària es realitzarà mitjançant la creació de targetes monomodals de 10 viatges a preus de T-10 dels operadors Teisa i Autocars Mir. També s’adaptaran els preus dels títols propis de Rodalies de Catalunya.

A mode d’exemple, per a l’usuari de Camprodon que viatgi a Barcelona amb Teisa, i que a continuació utilitzi el transport públic a la primera corona, suposa un estalvi del 42,6%.

D’altra banda, per a l’usuari que es desplaci de Ripoll a Barcelona amb Rodalies de Catalunya (Renfe), i utilitzi el transport públic a la primera corona, suposa un estalvi del 21,95.

 

És una informació del Departament de Territori i Sostenibilitat. Més informació

Compartiu-ho amb: