Més de 220 alumnes del Ripollès treballen la crítica social

22 de desembre de 2014

Entre els mesos de novembre i desembre, 210 alumnes de 4t d’ESO dels centres d’educació secundària del Ripollès i 14 alumnes del Centre de Formació Ocupacional de Ripoll (a la fotografia) han participat a la dinàmica Treballem la crítica social del Servei Comarcal de Joventut o Oficina Jove del Ripollès.

La dinàmica ha consistit en una exposició de fotografies i un material didàctic per treballar cada imatge sobre diferents situacions o aspectes relacionats amb la família, les xarxes socials, la salut i la bellesa real, la violència de gènere, la sexualitat, la inclusió social, els mites de l’amor romàntic, etc. L’objectiu ha estat oferir un espai d’observació i de crítica social.

Els alumnes han respost molt bé als exercicis i debats proposats. Se’ls ha convidat a fer un treball de reflexió amb la finalitat que no es quedin indiferents ni davant de les imatges ni davant de la realitat que els envolta. Segons les tècniques de Joventut, “els nois i noies s’han indignat, han pensat, han reflexionat, han imaginat, s’han enfadat, s’han volgut informar… i el més important, no s’han mostrat indiferents”.

Alguns centres, com l’Institut Escola Sant Joan de les Abadesses, l’Institut Abat Oliba o la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) ja han demanat poder fer la dinàmica durant el segon i el tercer trimestre amb més alumnes.

Compartiu-ho amb: