L’Oncolliga Girona presenta l’ONCOBIKE 2015 al Consell Comarcal

11 de febrer de 2015

Ahir el Consell Comarcal va acollir la presentació de l'ONCOBIKE 2015, una cursa de bicicletes de 120 quilòmetres de distància per equips amb un recorregut circular que tindrà la sortida i l'arribada a Campdevànol.

L'acte de presentació va anar a càrrec del promotor de l'ONCOBIKE, Lluís Comet, que va explicar que l'objectiu principal d'aquesta prova és aconseguir recaptar fons per ajudar a les persones amb càncer i a les seves famílies. A més, segons Comet, la prova no cap esperit competitiu; per tant, com que es tracta d'una cursa solidària no hi haurà premis pels millors, ja que " la mateixa importància el primer classificat que l'últim".

El promotor de l'ONCOBIKE també va destacar que una de les impulsores perquè es fes aquesta prova al Ripollès va ser Mercè Guitart. "Fa dos anys que fem l'ONCOTRAIL a Palafrugell i vam pensar que enlloc de fer córrer els participants els faríem anar amb bicicleta i la Mercè va insistir molt de portar-ho aquí dalt", explicava Comet.

De moment, no hi ha data per la prova i, tot i que inicialment s'havia previst fer-la el 30 de maig, sembla que es traslladarà al juliol. Per participar-hi, cada equip -d'entre 4 a 6 integrants, dels quals tres sempre hauran d'estar pedalanthaurà de fer una donació mínima de 500 euros, que es podran reunir a través de l'organització de rifes, dinars, berenars o amb ajudes d'ajuntaments i entitats. També, per a cada participant es demanaran 40 euros d'inscripció. Comet va afegir que tot això seria impossible de fer sense la col·laboració de les dues entitats que s'encarregaran d'organitzar la prova: el Grup Excursionista Campdevànol i l'Associació Esportiva Sant Grau. Precisament, el president d'aquesta última va explicar per on passaria la cursa i la dificultat de cada un dels trams.

A l'acte també hi van assistir el president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, i el representant d'Esports de la Generalitat, Josep Pujols, que van agrair el dinamisme i les ganes de fer activitats que la fundació Oncolliga Girona. Precisament, la seva presidenta, Lluïsa Ferrer, va remarcar la importància d'ajudar la gent amb càncer i va afirmar que sense les delegacions això no seria possible, ja que "són la xarxa social més valuosa que hi ha a l'Oncolliga". També va ressaltar que aquesta fundació només un 12% de subvencions públiques i depèn molt de l'ajuda dels voluntaris. "Si perdem el 12% d'ajudes, la fundació Oncolliga podria tirar endavant. El que no podem perdre és el 90% que s'aporta altruïstament", va apuntar Ferrer.

Finalment, la presentació també va comptar amb la presència dels alcaldes de Ripoll i Campdevànol, Jordi Munell i Joan Manso respectivament, que van voler donar suport a la iniciativa i en van elogiar la causa a què va destinada.

Compartiu-ho amb: