Una seixantena d’inscrits a la xerrada sobre la reforma fiscal i les entitats no lucratives

17 de febrer de 2015

El proper dijous 19 de febrer, a les 18h, es realitzarà una sessió informativa al Casal Cívic de Ripoll-La Devesa del Pla sobre com afectarà la reforma fiscal i la llei de transparència a les entitats no lucratives.

La xerrada anirà a càrrec de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i s’hi explicarà com s’aplicarà el nou impost de societats a les entitats a partir d’aquest any 2015. Aquest canvi és degut a la nova reforma fiscal aprovada que obliga a totes les associacions sense excepció a presentar la declaració de l’impost de societats a partir d’aquest any (vegeu l’article 124.3 de la Llei 27/2014 de 27 de novembre de l’Impost de Societats). Aquesta nova llei és important perquè, a diferència del que passava fins ara, afecta a qualsevol entitat, encara que no realitzi cap activitat econòmica i amb independència del seu volum.

La sessió durarà dues hores repartides en dues parts ben diferenciades. En primer lloc, durant la primera hora i mitja de la xerrada s’explicarà en profunditat el funcionament d’aquesta llei i el què suposa per les entitats i després hi haurà un torn obert de preguntes de mitja hora per aclarir dubtes. De moment, ja hi ha prop d’una seixantena d’entitats interessades, entre les quals hi ha apuntades algunes de les tècniques de Joventut del Consell Comarcal. De fet, la inscripció és obligatòria i l’aforament limitat; per tant, tothom que hi estigui interessat en anar-hi pot consultar el calendari de sessions i apuntar-s’hi gratuïtament

Compartiu-ho amb: