El Ripollès i el Conflent preparen noves activitats i engeguen les primeres parelles lingüístiques

24 de febrer de 2015

Aquest dilluns, 23 de febrer, va tenir lloc la tercera trobada del comitè d’enllaç de l’agermanament entre el Ripollès i el Conflent a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a Figueres. Els assitents, alcaldes i alcaldesses de municipis de banda i banda de la frontera, tècnics i el president del Consell Comarcal del Ripollès, van plantejar noves col·laboracions en l’àmbit turístic, esportiu, cultural i juvenil.

El comitè va acordar realitzar unes segones jornades transfronteres o fòrum de càrrecs electes i tècnics sobre turisme i joventut, de cara a la tardor de 2015. Seria una continuació del treball que es va encetar el 31 d’octubre passat a Taurinyà, amb un fòrum en què es van tractar temes d’urbanisme, energia i espais naturals.

També va decidir participar a les Festes de Sant Pere i a les Diades del Conflent i crear dos grups de treball: un sobre turisme per treballar projectes conjunts i un sobre esports per plantejar la celebració d’unes olimpíades transfrontereres de cara al 2016.

En l’àmbit de la joventut, es va acordar participar en el projecte Erasmus+ amb intercanvis de joves a quatre bandes: Ripollès i Conflent, Garrotxa i Aspres, a finals de juliol i principis d’agost d’enguany.

 

Parelles lingüístiques entre el Ripollès i el Conflent

Una de les iniciatives que ja ha començat a caminar és la de les parelles lingüístiques entre alumnes de francès de l’Escola Oficial d’Idiomes de Ripoll i alumnes de català de Prada de Conflent. Es va engegar el gener passat a iniciativa del centre ripollès i gràcies al contacte entre institucions facilitat pel Consell Comarcal del Ripollès.

Es tracta d’intercanvar correus electrònics en francès i en català i organitzar trobades, com la que va tenir lloc el dilluns 16 de febrer passat a Ripoll, en la qual, entre d’altres, es va fer una visita guiada en francès al monestir i al Centre d’Interpretació.

Compartiu-ho amb: