Èxit de participació a la primera edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

3 de març de 2015

Uns 400 alumnes han participat aquest matí al primer Saló de l’Ensenyament del Ripollès. Eren bàsicament nois i noies de 3r i 4t d’ESO i batxillerats dels instituts del Ripollès i un de Puigcerdà, i alumnes que cursen cicles formatius o formacions ocupacionals diverses a la comarca. El Saló també ha estat obert a tots els públics de 13.30 a 15h.

Els tres espais del Saló han estat un anar i venir de joves, que han pogut recollir i demanar informació als 27 estands presents: els universitaris a l’Oficina Jove del Ripollès, els cicles formatius i altres estudis del Ripollès a la Sala Eudald Graells i els cicles i altres estudis de la Garrotxa i Osona a la sala Marià Font.

Tres espais, cedits per l’Ajuntament de Ripoll, que s’han complementat també amb el Teatre Comtal, on s’hi han fet dues xerrades d’emprenedoria a càrrec de l’organització, molt satisfeta de com s’ha desenvolupat aquesta primera trobada entre estudiants i oferta formativa.

 

La inauguració del Saló ha tingut lloc a les 10 del matí a la Sala Eudald Graells i ha comptat amb representació del Consell Comarcal del Ripollès i de l’Ajuntament de Ripoll, amb el president i l’alcalde respectivament, i de tots els departaments de la Generalitat implicats: el d’Agricultura, amb el director de Desenvolupament Rural, Jordi Sala; el de Joventut, amb el director general, Toni Reig; i el d’Ensenyament, amb el director dels Serveis Territorials a Girona, Albert Bayot. Tots plegats han destacat el caràcter innovador i de proximitat d’aquesta nova oferta pel jovent de la comarca i han desitjat que pugui tenir continuïtat.

El Saló l’han organitzat l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Ripollès, en el marc del programa ODISSEU de retorn i inserció laboral dels joves al medi rural, i ha comptat amb la col·laboració del Servei Educatiu del Ripollès.

Compartiu-ho amb: