Es lliuren els premis de la XXIV edició del concurs literari Joan Triadú amb 137 obres escrites per alumnes de tota la comarca

24 d'abril de 2015

Un any més, la sala d’actes del Consell Comarcal del Ripollès s’ha omplert de gom a gom per acollir el lliurament dels Premis Literaris Infantils i Juvenils Joan Triadú, que enguany han arribat a la 24a edició.

En la presentació, Miquel Rovira, president del Consell, acompanyat del consellera comarcal de Cultura, Paquita Pastoret, ha destacat un any més l’èxit de participació i ha tingut un record per la figura de l’escriptor, crític literari i pedagog ribetà Joan Triadú en hometge al qual es celebra aquest certamen.

Enguany el jurat estava format per Toni Pujals, Maria Perramon, Mariona Isern i Jeroni Marín. S’han hagut d’avaluar 137 treballs, que han arribat al Consell després de la preselecció feta pels propis centres educatius. En  aquesta edició han participat alumnes de 16 dels 18 centres educatius (escoles, instituts i seccions d’institut) del Ripollès.

En total s’han premiat 27 treballs en poesia i prosa en les diferents categories en què es divideix el certamen: categoria A (3r i 4t primària), categoria B (5è i 6è primària), categoria C (1r i 2n d’ESO), categoria D (3r i 4t d’ESO i Batxillerat) i els premis especials per als alumnes del Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll. Tots ells han rebut com a obsequi un llibre i un diploma. Com a novetat cal destacar que el jurat ha aotrgat dos premis de 100€ als dos treball considerats com els de més qualitat d’aquesta edició.

Durant l’acte, seguit pels alumnes premiats, familiars i amics, els rapsodes Ramon Alabau i Roser Capdevila han posat veu als textos dels primers premiats de cada categoria.

A continuació trobareu els premats en cada categoria:

Tots els treballs premiats es podran llegir en breu des de l’apartat de cultura del web del Consell www.es.cat

Compartiu-ho amb: