Ajuda’ns a millorar la cobetura dels mòbils amb la nova aplicació impulsada pel Dept. d’Empresa i Ocupació

27 d'abril de 2015

El Departament d’Empresa i Ocupació va presentar al Mobile World Congress 2015, la nova aplicació Cobertura Mòbil, un projecte participatiu que permetrà crear, amb la col·laboració dels usuaris de dispositius mòbils, un mapa de la cobertura de la xarxa de telefonia mòbil del país.

 

Desenvolupada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat, Cobertura Mòbil és un projecte que es nodreix de la participació ciutadana per generar un mapa en temps real de la cobertura de totes les xarxes de telefonia mòbil del país i identificar així els punts que necessiten millorar la seva cobertura al territori.
 

Des del Ripollès també volem contribuir a elaborar aquest mapa de cobertura real a través dels usuaris que es descarreguin i s’instalin, de forma voluntària, l’aplicació Cobertura Mòbil, d’aquesta manera quan l’usuari es desplaci, s’enregistraran automàticament i anònimament les dades de cobertura, que s’enviaran posteriorment a un servidor.

L’agregació de totes les dades provinents dels diferents terminals, que són tractades de manera totalment anònima, confecciona un mapa de cobertura en temps real que es pot consultar des de la mateixa aplicació en els dispositius mòbils i en web. El mapa permet fer dos tipus de consultes: les mesures pròpies de l’usuari i el mapa complet amb totes les mesures generades pels participants en la iniciativa.

Aquest mapa, doncs, permetrà conèixer l’estat de les xarxes de telefonia mòbil a tot el país i, per tant, localitzar de forma acurada aquelles àrees o punts que necessiten actuacions o millores.

Així, com més gent hi participi més detallat serà el mapa que es crearà i més fiable serà la detecció de zones al territori que necessiten millorar la seva cobertura. Participar en aquest projecte col·lectiu ajuda, a més, a millorar l’eficiència dels serveis bàsics per a la ciutadania, com ara l’accés als serveis d’emergències (112) des de tots els indrets del país.

Com instal·lar-la

La descàrrega de l’aplicació es pot fer a través de la botiga d’aplicacions Google Play. Properament estarà disponible per altres plataformes i està disponible en català, castellà i anglès.

Descarregar aplicació

Compartiu-ho amb: