L’Escola Comarcal de Música incrementa els seus alumnes per tercer any consecutiu i valora positivament el curs que està a punt d’acabar

27 de maig de 2015

Enguany, a l’Escola Comarcal de Música del Ripollès ha acabat el curs amb un lleuger increment d’alumnes (230 aprox.), respecte del curs anterior (202), el que representa una tendència sostinguda de creixement durant els últims 3 anys.

Des de l'Escola es valora molt positivament el creixement que hi ha hagut en la franja de 4 a 8 anys, ja que és col·lectiu que dóna solidesa a l’Escola. Per aconseguir-ho ha estat clau el suport que s'ha rebut per part dels ajuntaments de Ripoll i Sant Joan, i de les escoles d’ambdues poblacions, on es fan classes per a nenes i nenes de P4 i P5, gratuïtament, des de fa dos anys.

Durant aquest curs s'han endegat vàries iniciatives encaminades a diversificar serveis i activitats, com ara la Mostra d’Instruments gratuïta, pensada per a nens i nenes de 6 a 10 anys de totes les escoles de Ripoll i de Sant Joan.

Cal destacar, també, que l’ECMR ha participat en activitats com el Saló de l’Ensenyament de Ripoll, l’English Day, o els jocs florals de Sant Jordi a Sant Joan de les Abadesses.

Molt bona feina ha fet la coral Guinadell, aquesta ha representat l'Escola en varis en concerts i trobades de corals en diferents poblacions del país. D'altra banda recordem que fa poques setmanes va tenir lloc al Claustre del Monestir de Ripollla la 1a Trobada de Música tradicional i Dansa, organitzada per l’ECMR, amb la participació de les escoles de música de la Llagosta, de Palau de Plegamans i del Prat de Llobregat, .

Com a novetats destacables pel proper curs es preveu integrar el Cant Coral i la Percussió Corporal en el programa de llenguatge musical reglat, sense que això representi cap increment en la quota mensual. Una altra novetat serà la classe d’Instrument Familiar, adreçada als alumnes de 6 a 9 anys, amb presència dels pares o tutors, per tal que participin de l’aprenentatge dels seus fills, i rebin l’orientació del professor durant aquest procés. També, es repetirà la Mostra d’Instruments gratuïta per a tots els nens i nenes de 6 a 10 anys.

Afegir en aquest apartat que s'està treballant per introduir de nou l’acordió diatònic a l’escola de música, i prograssivament anar treballant els instruments i la música tradicional.

En aquesta part final del curs 2014-15 hiha previst celebrar, com cada any el Festival de final de curs, i concerts d’alumnes a Ripoll i Sant Joan, dins del marc del cicle l’Escola al Carrer.

Com a objectiu per al curs 2015-16 es preten augmentar de manera moderada els alumnes de curta edat, i consolidar l’Escola de Comarcal de Música del Ripollès com a referència de l’ensenyament musical a la comarca, gràcies a la diversitat d’instruments, tallers, activitats  i matèries que s'ofereixen, i el nivell docent amb el que compta l'Escola.

A partir de l’1 de juny s'inicia el període de pre-inscripció tant per als alumnes antics com per als nous. Es podrà trobar tota la informació referent a cursos, tallers, quotes… al blog  escolamusicaripolles.blogspot.com.es.

També podeu trucar al tel 972700638 totes les tardes, de 16.00 a 20.30, o visitar a l’Escola dins d’aquest mateix horari.

L’últim dia de classe serà  el 19 de juny.

Compartiu-ho amb: