Joan Manso nou president del Consell Comarcal del Ripollès

15 de juliol de 2015

Joan Manso ha estat proclamat, aquest vespre, nou president del Consell Comarcal del Ripollès per a la legislatura 2015. Aquest ha estat el resultat de les votacions dels consellers i conselleres en l’acte de constitució del nou Consell. Manso ha rebut els 10 vots dels consellers de CiU, grup que governarà amb majoria absoluta

La constitució del nou Consell Comarcal ha començat amb la creació de la Mesa d’edat, formada per Enric Gràcia, el conseller electa de major d’edat, i Joan Manso, el conseller electe de menor edat. Tot seguit, hi ha hagut el jurament o promesa del càrrec per part dels consellers i, finalment, l’elecció del president a través de votació en una urna

L’acte s’ha tancat amb els discursos dels cinc grups comarcals amb representació al Consell i del propi president. Jordi Batchelli, com a portaveu d’ERC, Jordi Caparrós, com a portaveu de MES, Anna Belén Avilés del PSC-CP i Mariona Baraldés de la CUP. Tots els grups han destacat la voluntat de treballar per aconseguir que el Ripollès millori en tots els sentits i sobretot en àmbits com l’econòmic, les noves tecnologies, les comunicacions, etc

El nou president ha volgut destacar especialment el perfil humà, el compromís i la dedicació de Rovira al llarg d’aquests darrers quatre anys. Així mateix ha manifestat el seu compromís per treballar amb la estesa amb tots els grups de manera que aquest treball tingui els millors fruits possibles per a la comarca i pels seus ciutadans.

 

La sala de plens s’ha omplert de públic per seguir l’acte. Entre aquests hi ha havia alcaldes, exconsellers i alguns dels expresidents que ha tingut l’ens comarcal com l’actual delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, Jaume Vila, Jaume Vilarrasa, Miquel Sitjar i Enric Pérez. També ha assistit a l’acte Xevier Cima, President comarcal de CDC al Ripollès i diputat al Parlament de Catalunya.

Les cares dels nous govern i oposició

Tot i que encara es desconeix quines àrees de govern i quins càrrecs ocuparan cada conseller (es donaran a conèixer en el ple de configuració del cartipàs, que es convocarà d’aquí uns dies), sí que ja queden confirmades les noves cares del govern i l’oposició del Consell Comarcal del Ripollès.

Al govern, de CiU, hi trobem Joan Albamonte i Ventanyol, regidor de Ribes de Freser, Mònica Bonsoms i Pastoret, alcaldessa de Vilallonga de Ter, Josep Estragués i Bonada, regidor de l’Ajuntament de Toses, Josep Coma i Guitart, alcalde de Molló, Dolors Cambras i Saqués, alcaldessa de Sant Pau de Segúries, Eudald Picas i Mitjavila, alcalde de Gombrèn, Joan Manso i Bosoms, alcalde Campdevànol, Maria Immaculada Constans Ruiz (alcaldessa de Queralbs), Enric Gràcia, regidor de l’ajuntament de Planoles i Miquel Rovira i Comas, regidor de l’ajuntament de Ripoll

A l’oposició hi trobem, per ERC-AM, Jordi Batchelli i Aulinas, regidor de l’Ajuntament de Campdoron, Jaume Garcia i Anglada, regidor de l’Ajuntament de Campdevànol, Roger Bosch i Capdevila, regidor de l’Ajuntament de Ripoll, Josep Tremps i Bosch, alcalde d’Ogassa i Joan Dordas i Riu, alcalde de Campelles. El grup MES, està representat per Jordi Caparrós i Marcè, regidor de Sant Joan de les Abadesses i Lluís López i Lafuente, regidor de l’ajuntament de Campdevànol. Anna Belén Avilés i Ramos, regidora de l’ajuntament de Ripoll, serà la representant del grup del PSC-CP i finalment Mariona Baraldés, regidora de Campdevànol, completa els grups de l’oposició com a representant de la CUP.

Compartiu-ho amb: