Jornada d’intercanvi transfronterer dins el marc de l’agermanament entre els comarques del Ripollès i el Conflent.

7 d'octubre de 2015

Ahir dimarts va tenir lloc la segona trobada entre les comarques del Conflent i el Ripollès dins del marc de l’agermanament d’ambdues comarques, (recordem que la primera trobada va tenir lloc fa uns mesos al Conflent i es van tractar temes d’urbanisme i medi ambient). Aquesta vegada l’encontre s’ha centrat en temes de joventut i turisme i la jornada s’ha desenvolupat en dos espais, joventut a l’Oficina Jove del Ripollès i turisme al Museu Etnogràfic de Ripoll.

La presentació ha anat a càrrec de Joan Manso, president del Consell Comarcal del Ripollès, Bernart Loupien, president de la Comissió Cultura i Afers Transfronterers de la Mancomunitat Conflent–Canigó.i Josep Puigbert, director de la casa de la Generalitat a Perpinyà. Els tres han coincidit en l’oporutunitat d’utilitzar aquestes trobades per obrir nous horitzonts entre les dues comarques i enfortir les relacions entre les dues bandes del Pirineu.

En matèria de joventut han participat tècnics de les dues comarques i s’han pogut compartir les polítiques que es duen a terme adreçades als joves, com per exemple la tasca les tècniques de joventut compartides per a municipis petits, el programa europeu de Garantia Juvenil o el funcionament de l’Oficina jove del Ripollès. Per la part francesa s’ha posat en comú el servei d’educació al medi ambient del Parc Natural Regional del Pirineu Català o l’associacionisme com eina de dinamització entre el jovent.

En l’ambit turístic s’han compartit la informació sobre els projectes, recursos i productes turístics del Consorci Ripollès Desenvolupament així com les accions de promoció, difusió i comercialització d’aquests productes. També s’ha parlat de crear sinèrgies de col·laboració i d’intercanvi, compartint projectes de futur i cooperant per resoldre les problemàtiques existents.

Aquestes trobades en continuaran fent en el futur aprofondint en les oportunitats que el treball conjunt pot oferir per “escurçar” la distància que separa les dues comarques.

Compartiu-ho amb: