Ingrés del fons documental de la lleva del 53 a l’Arxiu Comarcal del Ripollès

20 d'octubre de 2015

El passat dia 15 d’octubre, va tenir lloc l’acte de signatura del contracte de donació del fons documental de la Lleva del 53 al Consell Comarcal del Ripollès. L’objectiu d’aquesta donació és la conservació d’un important fons documental acumulat durant anys pels membres de la Lleva, en què queda reflectida l’activitat d’aquest grup a partir de fotografies i diversa documentació gràfica.

 

L’acte va estar presidit pel Sr. Joan Manso, president del Consell Comarcal del Ripollès, i va comptar també amb la presència del Sr. Ramon Santanach, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Ripoll; el Sr. Josep Ribas, director de l’Arxiu Comarcal; el Sr. Miquel Parés, fill del fotògraf Manel Parés, i el Sr. Jaume Soler, portaveu dels membres de la Lleva.

Amb la voluntat de preservar la documentació generada per aquest grup d’amics de tots els indrets del Ripollès, els seus representants van agrupar els programes, els escrits elaborats i les imatges de les seves trobades, realitzades pel fotògraf ripollès Manel Parés i Mercè, en què es recull l’activitat i l’evolució del grup al llarg de 22 anys. El fons està format per 1.049 imatges i per 22 programes, que van des del 1991 al 2012. A més, disposa dels escrits de preparació o de les felicitacions nadalenques que van escriure durant aquests anys.

Tant el president del Consell Comarcal com la resta de persones que el van acompanyar en aquesta signatura van ressaltar la riquesa d’aquest fons, destacant el fet que tothom qui ho vulgui podrà consultar-lo, a partir d’ara, a la sala de consulta de l’Arxiu Comarcal del Ripollès. D’aquesta manera, se n’assegura la conservació i la transferència a les generacions futures, i s’evita que, amb els anys, el fons es vagi perdent i, amb ell, un petit fragment de la història de Ripoll i de la comarca.

Compartiu-ho amb: