El Ripollès i el Conflent celebren la Diada de l’Agermanament a Vinçà

30 de novembre de 2015

Dins el marc de l’agermanament entre les comarques del Ripollès i el Conflent ahir diumenge va tenir lloc a Vinçà (Catalunya Nord), la Diada de l’Agermanament, celebració que es va escaure dins dels actes de la Fira de Sant Andreu que es va fer durant tot el cap de setmana en aquesta població.

Ha pres part en aquesta festivitat una nombrosa representació de la cultura de la nostra comarca, amb el president del Consell Comarcal, Joan Manso i el Conseller Comarcal de Cooperació Municipal, Relacions Institucionals i Transfrontereres i Modernització de l’Administració i Innovació Territorial, Josep Coma, al capdavant. Dins de la representació institucional de la comarca cal destacar també l’assistència del regidor de Promoció Economica i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Ripoll, Jordi Gumí.

 

En la Diada han participat els gegants i els grallers de Ribes de Freser i Ogassa, així com les Pubilles i els Hereus de Ripoll. També s’ha organitzat per l’ocasió una exposició d’art on es podien visualitzar les obres dels artistes locals així com també la dels artistes ripollesos de l’Associació Art Pirineus.

 

 

La celebració també va comptar amb una trobada castellera i va finalitzar amb una conferència, a càrrec de Ramon Gual, sobre els nostres cants i balls tradicionals.

Va estar un dia per reafirmar la nostra identitat i estrènyer els llaços amb la comarca del Conflent dins de l’Agermanament que es realitza des de fa dos anys.

Properament es convocarà una reunió del comitè d’enllaç d’ambdues comarques per valorar les accions que s’han dut a terme durant l’any 2015 i planificar les de l’any 2016. Precisament l’any vinent serà un municipi del Ripollès qui acollirà aquesta Diada de l’Agermanament, jornada que s’anirà alternant cada any entre les dues comarques.

Compartiu-ho amb: