El Born Centre Cultural promocionarà el Ripollès el proper 20 de febrer

11 de febrer de 2016

El museu Etnogràfic de Ripoll ha inaugurat l'exposició itinerant sobre la història del Born Centre Cultural i les jornades monogràfiques dedicades a les comarques de Catalunya. Aquesta exposició s’emmarca dins la iniciativa que ha impulsat aquest centre per donar a conèixer i promocionar les comarques de Catalunya. L’ exposició recull la tasca cultural que realitza aquesta entitat i també la programació que es portarà a terme el dia 20 de febrer a Barcelona, en una jornada dedicada íntegrament al Ripollès.

Les activitats programades per aquest dia són participatives i estan pensades per a tot tipus de públic, especialment familiar. L’objectiu es posar en valor el patrimoni cultural, natural i gastronòmic de la nostra comarca i apropar-la a la ciutadania de Catalunya a través d’ aquesta jornada dedicada íntegrament al Ripollès, amb activitats i tallers, exposicions, espectacles i una mostra gastronòmica.

Els eixos temàtics sobre els que s’articula la jornada són:

 

–          Festes i tradicions

–          Llegendes i mitologia

–          Natura i paisatge

–          Art i arquitectura

–          Costumisme  i gent

–          Activitat econòmica

 

La jornada del dia 20 de febrer estarà oberta al públic, de les 11.30h a les 19.00h, amb entrada gratuïta.

Per últim, assenyalar que els habitants del Ripollès que visitin l’exposició al Museu Etnogràfic de Ripoll, obtindran un fulletó amb el que podran accedir de forma gratuïta a l’exposició Barcelona 1700. De les pedres a les persones, que es pot visitar a la salaVillarroeldel Born Centre Cultural. És tracta d’una exposició que rememora la societat barcelonina del segle XVIII, dinàmica i moderna, però també marcada per les guerres que la van assetjar del 1691 al 1714.

Compartiu-ho amb: