Presentació nous projectes vies verdes al Ripollès i connexió amb la Garrotxa

1 de juny de 2016

El dilluns, dia 30 de maig, van presentar-se a la sala de plens del Consell Comarcal del Ripollès, els nous projectes de vies verdes a la comarca, així com el projecte de connexió amb la Garrotxa, la comarca veïna, que dóna continuïtat a la ruta del Ferro i del Carbó, unint-la amb la ruta del Carrilet fins a Girona i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava.

La presentació va ser a càrrec del Sr. Albert Gómez, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Sr. Joan Manso, president del Consell Comarcal del Ripollès. A l’acte també hi van assistir els alcaldes dels municipis on es preveu executar aquests projectes: concretament Ripoll, Campdevànol, Gombrèn, Sant Joan de les Abadesses i La Vall de Vianya.

Els projectes del Ripollès i La Garrotxa representen una inversió total de 2,3 milions d´euros. Es contempla una actuació al camí ral, entre Campdevànol i Gombrèn, i una nova via verda de 2,4 km per unir Ripoll i Campdevànol. Aquestes 2 accions sumen 1 milió d´euros. La connexió entre Sant Joan de els Abadesses i la Vall de Bianya, amb una longitud de 26 km, es calcula amb un cost d´1,3 milions d´euros. Elo projecte, juntament amb una acció per unir el Gironès amb el Pla de l´Estany, opta al fons europeus FEDER 2016-2021, de la mà de la Diputació de Girona.

Compartiu-ho amb: