Campdevànol acull dissabte una col·lecta de sang

2 de setembre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès col·labora amb la jornada de donació de sang que es durà a terme aquest dissabte, 3 de setembre, al Centre Cívic la Confiança, de Campdevànol. La sessió d’extraccions l’organitza el Banc de Sang i Teixits, juntament amb l’Associació de Donats de Sang de Girona.

Les donacions es podran dur a terme a partir de les tres de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre de forma ininterrompuda. Pot participar-hi qualsevol persona major d’edat que estigui de salut excepte les dones embarassades, cal pesar més de cinquanta quilos i no haver fet més de tres donacions a l’any en el cas de les dones i quatre, pel que fa als homes. Tenir col·lesterol no és un inconvenient per donar sang i tampoc cal anar-hi en dejú.

L’objectiu d’aquesta col·lecta de sang és garantir les reserves durant les properes setmanes. La sang caduca, per això és important tenir donacions periòdiques que garanteixin que totes les persones que necessiten sang en tingui. Aquest fet és especialment difícil durant els mesos d’estiu, ja que les donacions baixen al voltant del 30 % però el consum als hospitals es manté. Actualment, i segons el web del Banc de Sang i Teixits, són especialment necessàries les donacions del grup sanguini O-, ja que el nivell de les reserves és baix.

Per a més informació podeu visitar els webs bancsang.net i donarsang.gencat.cat.

Compartiu-ho amb: