El Consell Comarcal torna a habilitar el transport escolar entre Dòrria, Nevà i Planoles

8 de setembre de 2016

El consell de govern del Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat reprendre el servei de transport escolar gratuït de la ruta 12, que recorre la vall del riu Rigat des de Dòrria i Nevà, fins a Planoles. Això és possible gràcies a l’augment de la demanda d’aquest recorregut, que fins ara no arribava al llindar mínim establert per la legislació catalana malgrat les excepcions específiques de què gaudeixen els territoris amb menys densitat demogràfica com és el cas del Ripollès. És per això que el servei de la ruta 12 ha restat desactivat durant cinc anys, des del curs 2010-2011.

 

Els usuaris d’aquesta línia de transport recuperada són veïns de Dòrria i Nevà. Tots ells, són alumnes d’Educació Primària de l’Escola Núria Morer i Pi de Planoles, integrada a la Zona Escolar Rural Comte Arnau.

Segons l’estimació d’horaris del servei, el microbús sortirà de Dòrria a les 8.24 h, passarà per Nevà a les 8.47 i finalment arribarà a Planoles a les 8.55. Acabades les classes, el microbús arrancarà a les 17.05 h a Planoles, passarà per Nevà a les 17.13 i acabarà el recorregut a Dòrria a les 17.36.

La ruta 12 del transport escolar gratuït gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès i finançat pel departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya se suma a les disset que ja hi havia en funcionament el curs passat, comprenent els serveis de la vall del Ter, la vall del Freser i el Baix Ripollès, a més de les tres rutes de transport escolar adaptat, que donen servei al Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach, de Ripoll. Totes les línies, els horaris i les parades es poden consultar aquí.

Compartiu-ho amb: