El Consell Comarcal del Ripollès impulsa millores a la xarxa de depuradores

20 de setembre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès ha adjudicat la compra i instal·lació de set noves bombes per a la xarxa comarcal de depuradores. Aquesta actuació de manteniment per objectiu substituir material que calia actualitzar per evitar hipotètiques pèrdues d’aigua residual. Les obres de millora no suposaran cap alteració en el servei i aportaran més fiabilitat al sistema.

Les que se substitueixen són bombes d’implusió de dos tipus: d’entrada d’aigua de diverses estacions depuradores i de recirculació de fangs. Així, se substituirà la bomba d’implusió del pou de bombament ubicat a la zona de la Colònia Botey de Ripoll, que permet que les aigües residuals del col·lector acabin d’arribar a l’estació depuradora. En aquesta planta també es canviarà la bomba de recirculació, que és la que afavoreix que els fangs avancin dins les instal·lacions per continuar amb el procés de depuració. Finalment, es canviaran bombes d’entrada a les depuradores de Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser. Aquests aparells són els que eleven l’aigua a l’entrada de les estacions per poder iniciar la circulació gràcies a la força de la gravetat.

Aquesta obra i un cost de 80.874 euros, aportats íntegrament per l’Agència Catalana de l’Aigua i aportarà més fiabilitat a la xarxa de depuradores gestionades pel Consell Comarcal del Ripollès. Aquesta xarxa l’integren les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) de Camprodon, Nevà, Núria, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll i Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Setcases.

Compartiu-ho amb: