Sant Joan acull dissabte una col·lecta de sang

22 de setembre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès col·labora amb la jornada de donació de sang que es durà a terme aquest dissabte, 24 de setembre, al CEIP Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses. La sessió d’extraccions l’organitzen el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donats de Sang de Girona.

Les donacions es podran dur a terme al matí, des de les 10 i fins a les 14 h. Pel que fa a la tarda, es reprendran a les 16.30 i la jornada es clourà a les 20.30 h. Pot participar-hi qualsevol persona major d’edat que estigui de salut però no les dones embarassades, cal pesar més de cinquanta quilos i no haver fet més de tres donacions a l’any en el cas de les dones i quatre, pel que fa als homes. Tenir colesterol no és un inconvenient per donar sang i tampoc cal anar-hi en dejú.

L’objectiu d’aquesta col·lecta de sang és garantir les reserves durant les properes setmanes. La sang caduca, per això és important tenir donacions periòdiques que garanteixin que totes les persones que necessiten sang en tinguin. Actualment, i segons el web del Banc de Sang i Teixits, l’estat de les reserves de sang està per sota del nivell òptim. Es calcula que hi ha subministrament per aproximadament set dies, quan el recomanable seria tenir-ne per a un marge de deu.

Per a més informació podeu visitar els webs bancsang.net i donarsang.gencat.cat.

Compartiu-ho amb: