Creix un 72 % el nombre d’usuaris únics de l’Anem de festa amb bus

26 de setembre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès fa un balanç molt satisfactori del servei Anem de festa amb bus, gestionat per la subàrea de Joventut. Després de la celebració de la Gala de Campdevànol, la programació d’aquest estiu de transport públic gratuït a les festes majors del Ripollès s’ha conclòs amb un total de 151 usuaris únics.

Aquesta xifra permet posar bona nota al nou sistema implementat aquesta temporada, en què tots els interessats havien d’haver sol·licitat prèviament el carnet d’usuari i mostrar-lo als vigilants de l’autobús com a mesura indispensable per accedir-hi. Això ha permès supervisar millor l’ús del servei, donar-li un plus de seguretat i garantir que els pares o tutors eren coneixedors que els seus fills menors d’edat n’han estat usuaris. Així, el nombre de carnets expedits ha passat dels 88 del 2015 als 151 actuals, una diferència que suposa un augment destacable del 72 %.

 

Pel que fa als viatges, enguany s’ha cobert el mateix nombre de festes majors que l’any passat, onze, i en el cas de Ripoll, es va donar servei dos dies. Entre totes les expedicions i comptant els viatges d’anada i tornada s’han cobert 883 places. Val la pena destacar la xifra de 116 places cobertes per la Festa Major de Pardines i les 154 de Queralbs, festa en què va caldre oferir dos serveis de tornada. També és rellevant la xifra de Planoles, amb 116 places.

 

Gestionat per la subàrea de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès, l’Anem de festa amb bus dóna opció a tots els joves de la comarca d’anar i tornar amb autobús gratuïtament i de forma segura de les festes majors dels municipis que sol·liciten el servei. Aquesta iniciativa es va implantar l’any 1999 i aviat es va convertir en un referent que s’ha anat millorant any rere any. A més, des del principi ha obtingut molt bona acceptació per part dels usuaris i també per part dels pares i familiars, que veuen reduïts els riscos associats a la carretera a les nits de festes majors.

Compartiu-ho amb: