El Consell Comarcal del Ripollès i Dipsalut promouen els parcs de salut com una eina per a la població vulnerable

28 de setembre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès ha creat una comissió per a la promoció de l’exercici físic a la comarca del Ripollès. L’òrgan neix del conveni aprovat el 21 de juny passat pel consell de govern d’encàrrec de gestió entre Dipsalut, l’organisme de salut pública de la Diputació de Girona, i l’ens comarcal. L’objectiu d’aquest conveni és dinamitzar els parcs urbans de salut i la xarxa d’itineraris saludables.

  

Així, els objectius d’aquesta nova comissió són acostar les activitats relacionades amb aquests equipaments als col·lectius susceptibles de ser més vulnerables com ara els desocupats o els immigrats, promoure-hi l’activitat física i reforçar les relacions socials d’aquests col·lectius. Això, combinat amb accions que permetin enfortir les habilitats per a la vida i les capacitats individuals d’aquestes persones, cosa que permet incrementar el control sobre la salut; el que es coneix com a mobilització comunitària.

Està previst que la Comissió per a la promoció de l’exercici físic a la comarca del Ripollès es reuneixi dos cops l’any al Consell Comarcal del Ripollès. Aquesta primera reunió ha servit per posar les bases de les properes accions i coordinar l’equip de treball. La propera reunió servirà per valorar les dinamitzacions fetes i la seva eficàcia.

La comissió la presideix el conseller comarcal de Cultura, Salut i Consum, Josep Estragués, amb el suport de la cap d’àrea de Serveis a les persones, Laura Vidal. També hi prenen part dos dinamitzadors dels parcs urbans i les xarxes d’itineraris saludables, un representant del Consorci de Benestar Social del Ripollès, un altre de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i una persona designada per cadascun dels ajuntaments següents: Campdevànol, Camprodon, Gombrèn, Ogassa, Planoles, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries.

Compartiu-ho amb: