El Ripollès, etapa d’enguany de la Caminada Oliba

30 de setembre de 2016

El Club Excursionista de Ripoll, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i Consell Comarcal del Ripollès organitzen la Caminada Oliba, que es durà a terme el 23 d’octubre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l’Associació de Rutes del Romànic. Es tracta d’una activitat enfocada als amants del senderisme de muntanya que, a més, divulga un dels períodes que millor descriu la personalitat d'aquest territori, com és el romànic. Les comarques del Bages, el Moianès, Osona i el Ripollès són la mostra més fidedigne d’aquest vast patrimoni.
 

 

Es tracta d'un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges tant rellevants com el bisbe i abat Oliba, que durant el segle XI va fer possible l’arribada de nous corrents i idees al territori català a través dels seus viatges. Aquests personatges van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres a base de sembrar-les d’esglésies i monestirs. És per això que aquest sender, que va de Montserrat als Pirineus, pren el nom de Camí Oliba.

El punt de trobada de la Caminada Oliba serà al Centre d’Acollida Turística de Can Guetes (ctra. C-26 km. 126, Ripoll) a les 8.00 h. El recorregut és lineal i per tant, el retorn al punt de sortida es farà amb autobús des del Sant Joan de les Abadesses i ens retornarà al punt d’inici de la ruta. El mateix dia, just abans d’iniciar la caminada, els participants hauran de fer el pagament de 5 € corresponents a la inscripció i recollir un braçalet de participació.

La sortida permet conèixer el territori sense haver de preocupar-se, ja que un guia del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter farà tot el recorregut. És una caminada amb un atractiu especial, ja que hi haurà petites visites i explicacions. A mig camí es farà una parada per esmorzar i, al final de la ruta, hi haurà una visita guiada al Palau de l’Abadia i al Monestir de Sant Joan de les Abadesses, on es donarà un obsequi a cada participant.

 

Dades tècniques de la ruta

Distància recorreguda: 9.841m

Altitud màxima: 830m

Altitud mínima: 688m

Ascens acumulat: 285m

Desnivell sortida-arribada: 73m

 

Programació prevista

08.00 h: Sortida des del CAT de Can Guetes i inici de la caminada

12.00 h: Arribada a Sant Joan de les Abadesses i visita guiada al Palau de l’Abadia i al Monestir de St. Joan de les Abadesses.

13.30h Retorn amb autobús des de Sant Joan de les Abadesses fins a Ripoll.

13.45h Arribada a Ripoll.

 

Les inscripcions es poden fer fins dimarts, 18 d’octubre, per correu electrònic a camioliba@gmail.com o rmolina@ripollesdesenvolupament.com, o bé al telèfon 972 70 44 99. Només hi ha 55 places. L’edat mínima i màxima l’establiran els mateixos participants tenint en compte les seves capacitats i les dades tècniques de la ruta.  Cal tenir en compte que el mal temps no serà motiu de suspensió de la sortida.

 

 

 

Compartiu-ho amb: