Ripoll acull dissabte una col·lecta de sang

6 d'octubre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès col·labora amb la jornada de donació de sang que es durà a terme aquest dissabte, 8 d’octubre, al Centre Cívic Eudald Graells de Ripoll. La sessió d’extraccions l’organitzen el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donats de Sang de Girona.

 

Les donacions es podran dur a terme al matí, des de les 10 i fins a les 14 h. Pel que fa a la tarda, es reprendran a les 16 i la jornada es clourà a les 20.30 h. Pot participar-hi qualsevol persona major d’edat que estigui bé de salut però no les dones embarassades, cal pesar més de cinquanta quilos i no haver fet més de tres donacions a l’any en el cas de les dones i quatre, pel que fa als homes. Tenir colesterol no és un inconvenient per donar sang i tampoc cal anar-hi en dejú.

L’objectiu d’aquesta col·lecta de sang és garantir les reserves durant les properes setmanes. La sang caduca, per això és important tenir donacions periòdiques que garanteixin que totes les persones que necessiten sang en tinguin. Actualment, i segons el web del Banc de Sang i Teixits, l’estat de les reserves de sang està per sota del nivell òptim. Ara mateix hi hauria reserves de sang per satisfer les necessitats habituals de set dies, quan el més recomanable seria poder-ne cobrir deu. A més, en el cas específic del grup sanguini A- els nivells són baixos, amb reserves per respondre només a les necessitats de cinc dies.

Per a més informació podeu contactar amb el Banc de Sang i Teixits al 93 557 35 68 o visitar els webs bancsang.net i donarsang.gencat.cat

Compartiu-ho amb: