Es triplica, aquest estiu, el nombre de gossos abandonats al Ripollès

10 d'octubre de 2016

El Refugi d’Animals del Ripollès, gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès amb el suport de la Diputació de Girona, ha sumat 21 gossos més a les seves instal·lacions durant els darrers tres mesos. Aquesta xifra exactament triplica la del juliol, l’agost i el setembre de l’any passat plegats, quan va ser de set. Això situa la població actual del refugi als 56 cans disponibles per a l’adopció. Aquesta quantitat és per sobre del doble de la població del setembre del 2015 al refugi, que era de 27.

Aquesta alta ocupació de les instal·lacions respon a un augment rellevant, aquest estiu, del nombre d’abandonaments o pèrdues de gossos. Els avisos, dirigits generalment a la policia local dels municipis en qüestió, són els que han motivat la recollida dels animals per part dels tècnics del refugi. A aquest fet s’hi ha sumat l’abandonament de dues gosses embarassades que han donat a llum un cop acollides.

Val a dir que el total de recollides de gossos perduts o abandonats d’aquests darrers tres mesos ha estat de quaranta, però dinou els han vingut a recuperar els propietaris. D’aquí ve la xifra dels 21 nous inquilins del refugi.

Pel que fa a les adopcions, aquests darrers tres mesos n’hi ha hagut onze, pràcticament el doble que en el mateix període de l’any passat, de manera que es manté la proporció, si tenim en compte el nombre total d’inquilins. El refugi agraeix el gest d’aquells que s’han decantat per triar gossos de les seves instal·lacions però les xifres denoten que el ritme actual d’adopcions no és suficient per contenir-ne la població.

És per això que des del Refugi d’Animals del Ripollès s’anima les famílies i particulars a anar a conèixer els gossos i a adoptar-ne. Es recomana a les persones interessades a fer adopcions que els vagin a veure a les instal·lacions una o més vegades abans de prendre la decisió i que ho valorin amb responsabilitat. Poden concertar una visita al telèfon 609 52 97 88. Els gossos adoptats s’entreguen al dia pel que fa a vacunacions, desparasitats, esterilitzats i amb el xip identificador.

Compartiu-ho amb: