El Ripollès, amb el Dia europeu de conscienciació sobre la ressuscitació cardíaca

13 d'octubre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès dóna suport als actes commemoratius del Dia europeu de conscienciació sobre la ressuscitació cardíaca, que es duran a terme aquest diumenge dia 16, a partir de les onze del matí, a la plaça de l’ajuntament de Ripoll. Es tracta d’un seguit d’activitats organitzades pel Centre d’Atenció Primària de Ripoll i l’Hospital de Campdevànol, amb la participació a més del Consell Comarcal, de l’Ajuntament i la Policia Local de Ripoll, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Protecció Civil, Creu Roja, El RipollèsCor, l’Institut Català de la Salut i el Sistema d’Emergències Mèdiques, a més d’altres consistoris de la comarca. Tot plegat se celebra sota el paraigua del Consell Català i el Consell Europeu de Ressuscitació amb l’eslògan “Els nens també poden salvar vides”.

La voluntat d’aquesta jornada és donar a conèixer a la població la importància de saber actuar davant d’un cas d’aturada cardíaca i com el massatge cardíac i l’ús de desfibril·ladors disminueix substancialment el nombre de morts i també les seqüeles d’aquelles persones que n’han patit alguna. És per això que també es farà, amb el suport de tècnics qualificats, una xerrada i demostracions de suport vital, de com actuar en aquestes situacions i de com funcionen els desfibril·ladors automàtics instal·lats a moltes zones públiques. Tot això, amb personal qualificat.

Durant la jornada també es farà difusió, tant entre les entitats congregades com el públic general, de l’oferta de cursos acreditats pel Consell Català de Ressuscitació i dels simulacres que es programen. Alhora, també es busca sensibilitzar les escoles i les famílies en aquesta matèria perquè el coneixement de les maniobres de suport vital bàsic s’incorporin al currículum escolar.

Compartiu-ho amb: