Vilallonga de Ter acollirà la Diada de l’agermanament Ripollès Conflent

21 d'octubre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès organitza, diumenge 30 d’octubre, la Diada de l’agermanament Ripollès Conflent. Aquesta festivitat de caràcter anual congregarà, a Vilallonga de Ter, personalitats i vilatans de totes dues comarques. La celebració es duu a terme amb el suport de l’Ajuntament de Vilallonga de Ter, la Comunitat de Comunes del Conflent, la Casa de la Generalitat a Perpinyà i l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer.

Els actes de commemoració d’aquest vincle entre el Ripollès i el Conflent es desenvoluparan dins la programació del 12è Mercat de la trumfa de Vilallonga de Ter. Començaran a les onze del matí amb l’actuació castellera dels Pallagos del Conflent. La colla es va fundar el 2013 a Catllà, és molt activa dins del panorama casteller i ha descarregat construccions de fins a set pisos. A continuació, a les dotze del migdia, actuarà Terra de sol. Es tracta d’un grup pradenc integrant de la Federació d’Esbarts del Rosselló que, també des del 2013, escenifica balls populars dels Països Catalans, amb dansaires de totes les edats.

Després d’aquestes demostracions culturals, a dos quarts d’una, es duran a terme els parlaments per part del president de la Comunitat de Comunes del Conflent, Jean Castex; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; i l’alcaldessa de Vilallonga de Ter, Mònica Bonsoms. La jornada es clourà amb una nova exhibició del grup Terra de Sol a les cinc de la tarda.

L’agermanament entre el Ripollès i el Conflent es va segellar el 2013 i constitueix un fet inèdit, ja que és la primera i única vegada que dues comarques estableixen un vincle d’aquestes característiques. Des d’ençà, el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes del Conflent desenvolupen diverses activitats de forma conjunta mitjançant un comitè d’enllaç. Entre elles hi ha jornades de formació destinades a càrrecs electres i a tècnics en camps com l’urbanisme, l’energia, els espais naturals, el turisme, la joventut o la producció agroalimentària per sumar esforços i compartir talent. També es duen a terme de forma conjunta iniciatives com el programa Erasmus+ d’intercanvi de joves, accions de promoció turística o la mateixa Diada de l’agermanament.

Compartiu-ho amb: