Unes 40 persones participen a la Caminada Oliba 2016

24 d'octubre de 2016

Èxit de participació a la Caminada Oliba 2016 d’aquest diumenge, organitzada pel Consell Comarcal del Ripollès, el Club Excursionista Ripoll i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l’Associació de Rutes del Romànic.

 

 

Aquesta activitat, que se celebra de forma anual i rotatòria entre les comarques per on transcorre el Camí Oliba, ha congregat unes quaranta persones, que han seguit el tram de l’itinerari que uneix Ripoll i Sant Joan de les Abadesses per la muntanya. La caminada ha anat acompanyada en tot moment de comentaris interpretatius sobre l’entorn, de la d’un guia del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter. Els assistents han descobert noves facetes històriques d’unes contrades carregades d’un ampli llegat hereu dels episodis històrics que s’hi van desenvolupar al llarg sobretot del segle XI, quan es van forjar els orígens de Catalunya. Va ser llavors i de la de persones com l’abat Oliba que van arribar nous corrents i idees a un territori que es va repoblar i cristianitzar a través de la construcció d’esglésies i monestirs

El recorregut, que ha començat a can Guetes, a Ripoll, ha acabat amb una visita interpretativa al monestir de Sant Joan de les Abadesses i al Palau de l’Abadia. Acabada l’activitat, tots els participants han rebut un obsequi commemoratiu de l’efemèride. Tot seguit, els senderistes participants han pogut aprofitar l’avinentesa per descobrir la Fira de la carbassa, que se celebrava al municipi. Finalment, un autocar ha permès a tothom tornar al punt d’inici de la caminada, a Ripoll.

 

EL CAMÍ OLIBA

El Camí Oliba és una ruta d’art romànic que uneix les comarques del Ripollès, el Bages, el Moianès i Osona seguint com a fil conductor el bisbe i abat Oliba. Aquests comarques constitueixen la mostra més fidedigne d’aquest bast patrimoni del país, ja que cadascun dels seus pobles tenen o han tingut alguna església o edifici construït amb aquest estil.

L’art romànic es presenta, doncs, com un element integrador de la Catalunya central, i constitueix l’argument idoni per fomentar el reequilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l’oferta turística complementària de la Catalunya interior. 

La ruta està plantejada amb la voluntat de ser accessible per a la gran majoria de visitants. És per aquest motiu que es proposen dos traçats. El principal passa per més nuclis de població. Per tant, les etapes són més curtes i s'hi troben més serveis. En una part de la ruta principal es proposa una bifurcació amb un tram de ruta secundària per a senderistes més experts i que transcorre per paisatges de gran bellesa

Compartiu-ho amb: