El consell informa les entitats esportives i de lleure dels canvis en la regulació de les activitats amb menors d’edat

18 de novembre de 2016

Aquest mes ha entrat en vigor el nou decret 267/2016 que regula les activitats d’educació en el lleure en què participen menors d’edat. Aquest canvi afecta qualsevol tipus d’entitat o empresa de la comarca que organitzi activitats on participin més de quatre menors d’edat i que es desenvolupin fora de l’àmbit familiar i escolar.

És per això que l’àrea de Serveis a les persones del Consell Comarcal del Ripollès i el Consell Esportiu del Ripollès han organitzat, amb el suport de la direcció general de Joventut, una xerrada informativa per difondre el contingut del nou decret i els canvis que això implica. Ha estat amb la participació de Carles Fernández, tècnic de la direcció general de Joventut i hi ha participant una trentena de persones entre joves, empreses de lleure, entitats juvenils i esportives, entre altres.

La nova regulació, que no només afecta les activitats de lleure sinó també les esportives, estableix el següent:

– Fa falta un dirigent titulat per cada vuit participants en grups d’infants de menys de tres anys.

– Calen com a mínim dos dirigents en tots els grups si els participants són

menors de setze anys.      

– A part de l’equip de dirigents hi ha d’haver una persona de suport logístic major d’edat o bé de setze anys si: supera en dos anys l’edat del participant més gran, no s’excedeix en nombre el 10 % de participants amb a un màxim de cinc, i si hi ha un altre membre de l’equip de suport logístic major d’edat.

– Les activitats de més de dues nits de durada s’han de notificar obligatòriament per via electrònica (amb set dies d’antelació a la seu electrònica de la Generalitat o a canalempresa.gencat.cat) o presencialment a qualsevol registre oficial (amb vint dies d’antelació).

Compartiu-ho amb: