El Consell Comarcal del Ripollès contracta cinc joves titulats per a pràctiques remunerades

21 de novembre de 2016

El Consell Comarcal del Ripollès vol contribuir a la formació i a la inserció laboral dels joves del Ripollès que busquen una primera experiència professional al mateix territori un cop acabats els estudis. És per això que la corporació ha contractat cinc joves amb titulacions qualificades en un règim de pràctiques remunerades. L’acció se circumscriu dins del programa Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya, enfocada a aquelles persones entre 18 i 29 anys que han acabat els estudis i estan en situació de desocupació

 

Els joves contractats pel Consell Comarcal del Ripollès ja fa una setmana que s’han incorporat als llocs de feina i es tracta d’un arquitecte, un graduat en empresarials, una graduada en magisteri i dos enginyers. Aquests dos últims desenvolupen tasques del camp de l’energia i l’agronomia a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès. Pel que fa als altres tres, el primer s’ha incorporat a l’equip de serveis tècnics, el segon al Consorci Servei de Recaptació Cerdanya Ripollès i la tercera combina tasques a la subàrea de Joventut i a la subàrea d’Ensenyament.

Els nous practicants del Consell Comarcal del Ripollès tenen entre 23 i 27 anys i aquesta oportunitat laboral els permetrà aconseguir una primera experiència laboral en els camps en què s’han format amb condicions laborals avantatjoses. El contracte és d’una durada de sis mesos, corresponents a un període convencional de pràctiques en empresa però, en aquest cas, amb una remuneració per damunt d’altres casos comparables. La jornada de treball, que és completa i de dilluns a divendres, correspon al camp de formació de cadascun dels joves i les seves tasques formen part de les habituals a les àrees on s’acullen.

La coordinació d’aquest programa de pràctiques s’ha dut a terme des del Servei Comarcal de Joventut que, alhora, s’ha ocupat de captar joves per cobrir quatre places ofertes per altres ens de la comarca com són l’Ajuntament de Ripoll i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. En aquest cas també es tracta de places incloses dins del mateix programa vinculat a Garantia Juvenil. 

Compartiu-ho amb: