El Consell aprova el pressupost amb el suport de CiU, MES, PSC i la CUP

2 de desembre de 2016

El ple del Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat el pressupost del 2017, de 7.542.611,93 euros, amb els vots a favor dels grups de CiU, MES, PSC i la CUP i l’abstenció d’ERC. Tal com ha explicat el conseller de Pressupost, Contractació i Patrimoni Comarcal, Lluís López (MES), es pressuposten augments sobretot en les partides destinades a les subvencions a entitats, educació, benestar social i suport als municipis.

En concret, es duplica la dotació en matèria d’ajuts individuals de menjador escolar, que passa de 25.000 a 50.000 euros, aportats conjuntament pel Consell Comarcal del Ripollès i el Consorci de Benestar Social del Ripollès. Paral·lelament a això, es mantindrà enguany la línia de subvencions als ajuntaments corresponent al Fons de Cooperació Municipal del Consell Comarcal del Ripollès, que permet als municipis, sobretot als més petits, cobrir part de la despesa en serveis a prestar de caràcter obligatori. Entre altres, també s’incrementa l’aportació per a subvencions per a entitats per col·laborar en l’organització d’activitats, commemoracions de rellevància territorial. També creixen les ajudes destinades a projectes escolars com Escoles de neu o Ripollès, territori educador.

Pel que fa a l’apartat d’ingressos, destaca l’augment del 14 % de l’aportació de la Diputació de Girona corresponent al Fons de cooperació comarcal.  

López ha agraït la feina feta per l’àrea d’Intervenció del Consell Comarcal del Ripollès per adaptar l’estructura del pressupost a la normativa actual. És per això que presenta una simplificació tècnica, fet que permetrà una major agilitat administrativa d’aquesta eina de treball. Així mateix ha agraït l’assertivitat i la voluntat de diàleg dels grups de l’oposició.

De la seva banda, el portaveu de CiU i vicepresident, Josep Coma, que ha col·laborat en la tasca de López, li ha agraït la capacitat de conciliar les inquietuds de tots els grups polítics. Ha explicat que els pressupostos preveuen uns ingressos similars als del 2016 ja que aquests diners corresponen a aportacions concretes per finançar els serveis que altres ens deleguen al Consell Comarcal del Ripollès. A part d’això, ha afegit que s’ampliarà el servei prestat en àmbits com Consum i Joventut, a més de contribuir a l’impuls del desplegament de la fibra òptica a la comarca.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, també ha posat en relleu el treball cooperatiu portat terme per tots els consellers per acabar de travar els pressupostos i ha afirmat que, “davant dels que auguraven el trencament de la comarca, avui s’ha evidenciat la transversalitat del projecte comarcal”.

APROVADES, TRES MOCIONS

En aquest ple extraordinari de la corporació també s’han aprovat per unanimitat tres mocions de diferents índoles. La primera és per mostrar el suport del Consell Comarcal del Ripollès davant la creació del banc d’ADN per identificar els desapareguts durant la Guerra Civil.

L’altre text aprovat mostra el suport de la corporació a la demanda perquè es recuperi el cabal ecològic de la conca del riu Ter i se’n redueixi el transvasament. Així mateix, Joan Mano ha explicat que ja s’ha reunit amb el gerent del Consorci del Ter, Ponç Feliu, per abordar les formes com el Consell Comarcal del Ripollès pot contribuir-hi.

Per acabar, s’ha aprovat una moció amb què es reclama a l’Agència Catalana de l’Aigua la finalització de les obres del Projecte de col·lectors en alta del municipi de Llanars fins a l’estació depuradora d’aigües residuals de Camprodon i de reparació de les obres executades.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” slug=”Ple-30-novembre-2016″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”20″]

Compartiu-ho amb: