Balanç molt satisfactori de les dinamitzacions que fa el Consell Comarcal als parcs de salut, amb uns 80 participants

23 de desembre de 2016

Els parcs urbans de salut del Ripollès tanquen l’any amb un balanç molt satisfactori i sent considerats dels que tenen millor acollida de totes les comarques de Girona. Això ha estat gràcies a les dinamitzacions que hi ha dut a terme setmanalment durant tot l’any tècnics especialitzats del Consell Comarcal del Ripollès, amb el suport de Dipsalut, l’organisme de Salut Pública de la Diputació de GironaAquests darrers dies abans de festes, alguns dels municipis on es duen a terme aquestes dinamitzacions han celebrat el final de curs amb esmorzars organitzats pels ajuntaments i amb la participació de tots els assistents a les dinamitzacions. És el cas de Ribes de Freser, Gombrèn i Campdevànol.

 

Les dinamitzacions dels parcs de salut consisteixen en sessions gratuïtes d’exercici en grup. Tenen per objectiu promoure l’activitat física habitual i moderada. Alhora, busquen enfortir les capacitats individuals de les persones per incrementar el control sobre la salut. Inclouen activitats com jocs amb pilota o marxa nòrdica i afavoreixen el manteniment de la psicomotricitat i la mobilitat amb la finalitat d’aconseguir un envelliment actiu. Paral·lelament, els tècnics també els ofereixen una qüestió clau per a molts dels usuaris com és el suport emocional, a més d’orientació en clau nutricional i hàbits saludables.

Tot i que estan especialment pensades per a gent gran, hi pot participar qualsevol persona. Els monitors s’encarreguen de guiar cadascú perquè faci els exercicis adequats per la seva edat, característiques i condició física.

Pel que fa al nombre de participants a les dinamitzacions del 2016, globalment es pot parlar aproximadament d’uns vuitanta, atès que l’assistència no requeria inscripció. Només calia acostar-se al parc urbà de salut a les hores establertes. Pel que fa a les instal·lacions de Campdevànol, hi han pres part quinze persones en el cas del barri de l’estació i dotze, al barri del Roser. A Camprodon s’ha arribat fins a un màxim aproximadament de quinze. A Gombrèn s’hi han acostat assíduament tres persones, com és el cas d’Ogassa. A Sant Joan de les Abadesses algunes sessions han arribat rondat els quinze assistents. Finalment, en el cas de Sant Pau de Segúries, a les dinamitzacions s’ha arribat als nou participants.

Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d’aparells situats a poca distància uns dels altres, dissenyats per a realitzar exercici físic, i amb els quals es treballen de manera homogènia i segura totes les parts del cos. D’altra banda, també existeixen els itineraris saludables, que són recorreguts que transcorren tant per dins del nucli urbà com pels afores, orientats a promoure el saludable exercici de caminar a bon pas. 

Compartiu-ho amb: