El Consell d’Alcaldes, favorable a mantenir la bonificació del preu de l’adopció dels gossos del refugi d’animals

10 de gener de 2017

El Consell Comarcal del Ripollès ha comprovat que la bonificació aplicada des del febrer del 2016 a les taxes, així com el reforç de les campanyes de comunicació que s’han fet els últims mesos, ha incentivat l’adopció de gossos del Refugi d’Animals del Ripollès. Amb la voluntat de mantenir aquesta línia, el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses ha donat llum verd al dictamen previ per mantenir les rebaixes dels preus, atenent la proposta del mateix Consell Comarcal.

 

 

Si bé la taxa ordinària d’una adopció és de 167,78 euros, la bonificació que ara es prorroga la situa als 113,89 euros. En el cas dels animals de més de set anys o amb malaltia o discapacitat cròniques, es manté als 71,94 euros en lloc dels 83,89 euros ordinaris.

ES DUPLIQUEN LES ADOPCIONS

El conseller de Cooperació Municipal, Josep Coma, i la cap de l’àrea, Sandra Porcel, han aprofitat l’avinentesa per fer balanç de la gestió del Refugi d’Animals del Ripollès d’aquest 2016, un servei que es duu a terme amb el suport de la Diputació de Girona. Ha estat un any d’alta activitat tenint en compte que l’entrada de nous gossos ha estat un 30 % superior: si el 2015 s’hi van acollir 97 animals, el 2016 han estat 126. Aproximadament el 60 % d’aquests cans ha resultat que tenien propietaris i han pogut ser retornats.

Amb tot, també les xifres d’adopcions han estat clarament superiors. S’han multiplicat per dos i han passat de vint, a quaranta. Destaca el repunt de l’octubre, en què es va passar de les zero adopcions del 2015 a nou, el 2016. Així, aquest  ritme ha permès que a l’equador de l’any s’invertís la tendència a l’alça de les xifres de població; un tendència iniciada abans de l’estiu del 2015. Si bé, el 2016 encara s’ha tancat amb set gossos més que al desembre de l’any anterior.

 

 

 

 

Paral·lelament i tenint en compte els costos associats a l’alta ocupació de les instal·lacions, s’ha cregut convenient la possibilitat de modificar el conveni pel qual els municipis deleguen al Consell Comarcal del Ripollès la competència de recollida de gossos abandonats. El sentit d’aquesta modificació seria augmentar de 0,75 euros a 1 euro l’import per habitant que cada ajuntament hauria d’abonar al Consell Comarcal per la prestació del servei i ampliar la competència també a gossos decomissats. Aquests canvis s’incorporaran en una proposta de modificació del conveni de delegació de competències actual, vigent des del 2008, que se sotmetrà a aprovació properament.

En aquest mateix Consell d’Alcaldes també hi ha intervingut el conseller comarcal de Medi Natural, Enric Gràcia. Ha estat per proposar la redacció d’una regulació a escala comarcal del comportament al bosc per sanejar problemàtiques que viuen alguns municipis arran d’algunes mecàniques de recol·lecció de recursos forestals com són els bolets, la proliferació de deixalles o l’afluència elevada de persones. Els alcaldes i alcaldesses han vist amb bons ulls la proposta del conseller i l’han emplaçat en la redacció d’una proposta.

A continuació s’ha debatut l’orientació del nou Pla estratègic del Consorci de Benestar Social del Ripollès. Ha estat amb la presència de la seva directora, Elisabeth Ortega.

 

 

Compartiu-ho amb: