El Consell Comarcal ha avançat aquest divendres el transport escolar de diverses línies

27 de gener de 2017

ACTUALITZACIÓ – El dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès ha decidit a partir del migdia i de forma progressiva anticipar el servei de transport escolar d’algunes línies. Ha estat després d'analitzar la situació conjuntament amb els ajuntaments, centres escolars i el Servei Meteorològic de Catalunya, tenint en compte els avisos de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i atesa la inquietud d'algunes famílies. Les previsions meteorològiques del migdia indicaven la intensificació de les precipitacions per la resta del dia, amb una cota de neu inicialment situada als 700 metres que pujaria fins als 1.200 metres.

 

Primerament s’ha iniciat el retorn dels alumnes de primària i secundària dels municipis de Planoles, Queralbs, Campelles i Pardines des dels centres educatius Mare de Déu de Núria i Joan Triadú de Ribes de Freser. La mesura ha acabat afectant una vintena d’alumnes, atès que una part ja havien estat recollits per les famílies. Pel que fa a l'Escola Núria Morer i Pi de Planoles, tots els alumnes participaven en una excursió fora del municipi, el transport de la qual estava gestionat pel mateix centre.

El dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès ha seguit analitzant l’evolució de la situació meteorològica abans de prendre cap altra decisió sobre la resta de línies.

Coincidint amb el final de la jornada escolar d’educació secundària, el transport escolar de la resta d’alumnes de la resta de centres s’ha desenvolupat amb total normalitat. Ha estat el mateix cas dels alumnes del Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach, de Ripoll, que ha les quatre de la tarda han disposat de les seves línies habituals de transport escolar tant per la vall del Ter com la del Freser. Tots han arribat sense incidències a les destinacions corresponents.

Mentrestant la situació meteorològica es complicava a la vall de Camprodon i a partir de les quatre s’ha iniciat progressivament el retorn anticipat dels alumnes de primària de l’Escola Doctor Robert corresponents a les línies de transport escolar de Setcases, Molló, la Colònia Estabanell i Beget. Finalment, a les sis de la tarda els alumnes de Beget han arribat a la població, els darrers atesa la distància.

Arribats tots els usuaris a destinació, el dispositiu especial de nevades que el Consell Comarcal del Ripollès ha habilitat per al transport escolar davant d’aquest episodi de meteorologia adversa queda desactivat.

 

Aquesta ha estat la cronologia dels fets:

>18.20 h: Fi del dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès.

>18.16 h: Tots els alumnes usuaris del transport escolar del Ripollès ja són als seus pobles.

> 17:21 h: Només queden per arribar a destinació els usuaris del transport escolar de la línia de Beget.

> 16:23 h: El transport escolar del CEE Ramon Suriñach ha sortit sense incidències a les 16, hora habitual, cap a les dues valls.

> 16:14 h: Anticipem el transport dels alumnes de primària de Molló, Beget i la Colònia Estebanell que estudien a Camprodon.

> 15:58 h: Anticipem el transport dels alumnes de primària de Setcases que estudien a Camprodon.

> 15:30 h: Cap incidència en el retorn de la resta d'alumnes de secundària del Ripollès mitjançant el transport escolar. Seguim atents a l'evolució de la meteorologia.

> 15:25 h: A les 15 h han acabat d'arribar a casa els alumnes de Planoles, Queralbs, Campelles i Pardines que estudien a Ribes de Freser. Finalment han estat una vintena, atès que algunes famílies els han anat a buscar per mitjans propis.

> 13.05 h: S'activa la nevada a les parts altes del Ripollès. Per prevenció, activem transport escolar pels alumnes de Planoles, Queralbs, Campelles i Pardines que estudien a Ribes de Freser. La mesura pot afectar fins a 38 alumnes.

Compartiu-ho amb: