L’Oficina Jove del Ripollès comença a Camprodon un cicle de xerrades per fomentar la mobilitat internacional

1 de febrer de 2017

El Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Oficina Jove del Ripollès, impulsa un cicle d’activitats per tal de fomentar la cooperació i el voluntariat internacional entre els i les joves de la comarca. És sota el títol Europa? No és lluny!, amb el suport d’Europe Direct Girona i els ajuntaments de Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. La sala d’actes de l’Ajuntament de Camprodon serà l’escenari de la primera xerrada, que tindrà lloc aquest dissabte, 4 de febrer, a les set del vespre. S’hi convida els i les joves a la reflexió i l’anàlisi sobre la cooperació internacional, els camps de treball i el voluntariat.

Aquesta nova proposta divulgativa i de sensibilització social pretén donar a conèixer als ciutadans i ciutadanes els eixos d’actuació principals en matèria de cooperativisme i feines comunitàries amb l’objectiu que puguin viure experiències formatives i culturals a Europa.

La conferència, que se celebrarà a la sala d’Actes de l’Ajuntament de Camprodon a partir de les set del vespre, comptarà amb la participació d’Ingrid Danckaerts, del Servei Civil Internacional, Georgina Acosta, voluntària del camp de treball SETEM a Guatemala, i Anna Perearnau, aventurera camprodonina al Nepal.

 

PROPERAMENT, MÉS SESSIONS

El cicle Europa? No és lluny! preveu més xerrades informatives que es duran a terme properament al llarg d’aquest any a d’altres municipis de la comarca. En el cas de Campdevànol es farà una sessió informativa sobre el projecte de mobilitat Erasmus plus. A Ribes de Freser s’hi tractaran els programes de mobilitat europea en el camp de les entitats. A Ripoll s’hi abordaran propostes relacionades amb les estades a l’estranger per estudis, pràctiques o programes d’FP dual. I, la xerrada que es farà properament a Sant Joan de les Abadesses se centrarà en el projecte Hi Connect de voluntariat en albergs europeus. Les dates d’aquestes sessions es donaran a conèixer properament.

Compartiu-ho amb: