El Ripollès i el Conflent aposten per l’esport de muntanya com a eina conjunta de promoció turística

3 de febrer de 2017

El comitè d’enllaç de l’agermanament entre el Ripollès i el Conflent veu en les proves esportives de muntanya una fórmula per promocionar conjuntament els dos territoris. És per això que en la darrera reunió, celebrada aquesta setmana a Rià, al Conflent, representants polítics i tècnics del Consell Comarcal del Ripollès i de la Comunitat de Comunes del Conflent han discutit sobre aquesta possibilitat amb la voluntat de reforçar les iniciatives de cooperació municipal, d’impuls de l’economia local i de coordinació de la multitud d’esdeveniments esportius d’aquest tipus que tenen lloc en aquest espai a l’entorn de la frontera. A la cita també hi ha estat presents representants d’entitats excursionistes i esportives d’ambdues comarques, amb la finalitat de parlar sobre la coordinació d’algunes d’aquestes activitats.

En aquest comitè també s’ha posat sobre la taula la proposta de creació d’un camí de muntanya per relligar indrets d’interès turístic i històric de les dues comarques, que hauria d’enllaçar Ripoll amb Prada, rememorant els orígens de Catalunya. Les idees en què es treballa abracen enclavaments tan emblemàtics com la capital del Conflent, la portella de Mentet, Ulldeter, el santuari de Núria o els monestirs de Sant Miquel de Cuixà i Santa Maria de Ripoll, entre altres.

També en clau turística s’ha començat a treballar en la idea d’elaborar material promocional turístic de forma conjunta. Es tractaria de fer fullets que concentrin l’oferta de totes dues comarques per poder-los difondre a banda i banda de la frontera.

En matèria de joventut, des del Consell Comarcal del Ripollès s’ha exposat als assistents l’evolució dels preparatius de la propera edició de l’intercanvi de joves entre les comarques del Ripollès, el Conflent, els Aspres i la Garrotxa, que es durà a terme aquest estiu dins del programa Erasmus+. Després de l’experiència de l’any passat al Conflent, enguany serà la nostra comarca la que acollirà els joves provinents d’aquests altres territoris veïns.

En aquesta reunió de treball del comitè d’enllaç del Ripollès i el Conflent també s’ha fet una valoració positiva dels dos darrers esdeveniments celebrats en el si de l’agermanament: la Diada de l’agermanament que es va celebrar a l’octubre a Vilallonga de Ter i la jornada tècnica transfronterera del novembre a Vilafranca de Conflent. Concretament, i pel que fa a les jornades transfrontereres, s’ha analitzat la forma de fer-les més properes a la societat, amb voluntat d’implicar-hi més les entitats. De fet, la propera està previst que es dugui a terme a la tardor i que serveixi per fomentar l’intercanvi d’experiències entre les entitats culturals i esportives del Ripollès i del Conflent. Pel que fa a la Diada de l’agermanament, s’ha decidit que la propera se celebrarà a final d’octubre a Saorra, al Conflent, coincidint amb la Festa de la poma.

L’agermanament entre el Ripollès i el Conflent es va segellar el 2013 arran dels vincles històrics i identitaris. Constitueix un fet inèdit, ja que és la primera i única vegada que dues comarques estableixen un agermanament d’aquestes característiques. Des d’ençà, el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes del Conflent desenvolupen diverses activitats de forma conjunta mitjançant aquest comitè d’enllaç.

Compartiu-ho amb: