Divendres que ve, sessió informativa sobre l’intercanvi de joves Hi Connect, de l’alberg de Sant Joan

20 de febrer de 2017

Europa no és lluny - Sant Joan de les Abadesses - 2

El Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Oficina Jove del Ripollès, impulsa un cicle d’activitats per tal de fomentar la mobilitat internacional entre els joves de la comarca. És sota el títol Europa? No és lluny!, amb el suport d’Europe Direct Girona i els ajuntaments de Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser i Ripoll. L’auditori del Centre Cívic El Palmàs, de Sant Joan, serà l’escenari de la segona xerrada, que tindrà lloc aquest divendres vinent, 24 de febrer, a les set del vespre. Girarà al voltant del projecte d’intercanvi Hi Connect i en aquest cas està organitzada per l’ajuntament.

Anglaterra, Gal·les, Holanda, Alemanya, Noruega, Islàndia, Escòcia, els Estats Units, Eslovènia, Croàcia, la República Txeca, Portugal i Espanya són els països on poden viatjar els joves d’entre divuit i trenta anys del Ripollès, de l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany que participin en el programa d’intercanvi de joves, que va iniciar l’Alberg Rural Ruta del Ferro l’any 2011.

Durant aquest intercanvi, els albergs dissenyen un pla de treball per a la persona que va a fer el voluntariat, de manera que puguin conèixer els diferents estils de treball de cada país i poder adaptar-les als albergs d’on provenen.

Participar en aquest projecte aporta molts beneficis als joves, com ara la capacitació per al mercat de treball, la possibilitat d’obtenir una experiència formativa i laboral en una època econòmica difícil, la immersió lingüística i pràctica de l’anglès i/o altres idiomes i la millora de l’autonomia i el desenvolupament personal. Des del 2011 ja hi han participat 53 voluntaris, que n’han fet una molt bona valoració.

Els joves que vulguin formar part d’aquest projecte hauran d’aprendre les competències necessàries durant quaranta hores en un dels albergs catalans i després podran anar a treballar a l’estranger durant un mínim de quinze dies. En total s’oferiran una desena de places i en funció de la demanda s’haurà de fer un procés de selecció. Les estades són d’un mínim de quinze dies i s’acostumen a fer entre juliol i setembre.

Els qui estiguin interessats en el projecte podran assistir la reunió informativa que es farà divendres, 24 de febrer, a les set del vespre, al Centre Cívic El Palmàs de Sant Joan de les Abadesses.

PROPERAMENT, MÉS XERRADES

El cicle Europa? No és lluny! preveu més xerrades informatives, que es duran a terme properament al llarg d’aquest any a d’altres municipis de la comarca. En el cas de Campdevànol es farà una sessió informativa sobre el projecte de mobilitat Erasmus plus. A Ribes de Freser s’hi tractaran els programes de mobilitat europea en el camp de les entitats. A Ripoll s’hi abordaran propostes relacionades amb les estades a l’estranger per estudis, pràctiques o programes d’FP dual. Les dates d’aquestes sessions es donaran a conèixer properament.

El cicle Europa? No és lluny! es va encetar el 4 de febrer amb una xerrada a Camprodon centrada en els camps de treball i cooperació internacionals. La sala d’actes de l’ajuntament va acollir un públic molt variat, format tant per pares interessats en aquestes propostes com per joves que hi han acudit per iniciativa pròpia que van escoltar atentament l’experiència personal de tres cooperants que han participat recentment en aquesta mena de projectes.

Compartiu-ho amb: