El Consell Comarcal edita la Guia Sardanista del Ripollès 2017

22 de març de 2017

Seguint amb la tasca de promoció de la cultura i les tradicions, el Consell Comarcal del Ripollès ha editat la Guia Sardanista del Ripollès 2017. Aquest llibret recull tota la programació de ballades, audicions, aplecs i concerts de sardanes del Ripollès, incloent-hi la Trobada sardanista comarcal, que enguany se celebrarà a Sant Pau de Segúries el 23 de juliol i arriba a la 28a edició.

De la guia se n’han editat 2.300 exemplars, atenent la demanda del món sardanista. Ja se n’ha iniciat el repartiment als dinou ajuntaments i a l’oficina de turisme de Ripoll, on estaran a disposició del públic que vulgui aconseguir-ne, així com al Consell Comarcal del Ripollès. Un gruix important d’exemplars també els distribuiran les agrupacions sardanistes de Campdevànol, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Amb la intenció de tenir-la sempre a l’abast també se n’ha publicat una versió digital, que es pot consultar clicant aquí.

Aquesta publicació inclou una salutació del president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, i de l’alcaldessa de Sant Pau de Segúries, Dolors Cambras, com a municipi que acull la trobada comarcal d’enguany. Manso destaca l’”efervescència sardanista” del Ripollès, que destaca respecte la majoria de comarques, i es compromet a seguir fent costat a aquesta manifestació cultural. De la seva banda, Cambras es refereix al caràcter col·lectiu i aglutinant de la sardana com a “ball nacional de Catalunya” i subratlla el deure de mantenir vius l’essència i l’esperit de les tradicions i la identitat catalanes.

La Guia Sardanista del Ripollès 2017 l’edita l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i s’ha elaborat amb la informació facilitada per les agrupacions sardanistes i els ajuntaments.

 

 

Compartiu-ho amb: