El Consell Comarcal aconsegueix mantenir la gratuïtat del transport escolar a Font-rubí, Rocabruna, Beget, Salarça i Bolòs

27 de març de 2017

El Consell Comarcal del Ripollès té entre els seus objectius afavorir la igualtat d’oportunitats al territori. En aquest sentit, ha capitanejat les accions necessàries per aconseguir que segueixi sent gratuït el transport escolar de les línies R3 (Camprodon, Font-rubí, Rocabruna i Beget) i R4 (Camprodon, Salarça i Bolòs).

Segons la legislació vigent, i pel que fa a educació obligatòria, la Generalitat preveu la gratuïtat del transport escolar per a aquells alumnes que s’hagin de desplaçar fora del municipi de residència per anar a classe. Amb tot, i tenint en compte la gran distància que separa el nucli de Camprodon respecte altres pobles del mateix terme municipal, el Consell Comarcal del Ripollès considera que cal fer una excepció quan se superen els sis quilòmetres de distància dins del mateix municipi i prestar aquest servei sense cost per a les famílies. Cal tenir en compte, per exemple, que el trajecte del transport escolar entre Camprodon i Beget dura quaranta minuts. Això és més temps que a la resta de trajectes entre els altres municipis de la vall i els centres escolars de Camprodon.

Enguany finalitza el conveni pel qual la Diputació de Girona subvenciona el servei de les línies R3 i R4. És per aquest motiu que el Consell Comarcal del Ripollès ha canalitzat aquesta inquietud a rangs administratius superiors. Entre altres gestions, el president, Joan Manso, s’ha reunit amb el director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró. Arran d’aquestes gestions, el Consell Comarcal ha aconseguit el compromís segons el qual ara el servei de les línies R3 i R4 el costejaran a parts iguals el departament d’Ensenyament i la Diputació de Girona.

 

Compartiu-ho amb: