El Consell Comarcal fomenta el debat amb la comunitat educativa mitjançant una comissió específica

31 de març de 2017

Amb la voluntat de crear una plataforma de comunicació i debat conjuntament amb els centres escolars, el Servei Educatiu del Ripollès i els ajuntaments, el Consell Comarcal del Ripollès ha constituït la Comissió comarcal d’Ensenyament. Dijous la sala de plens va acollir la seva primera reunió amb més de quaranta assistents entre el president, Joan Manso; el vicepresident Josep Coma; la consellera comarcal d’Ensenyament, Dolos Cambras; personal tècnic de l’àrea; representants dels centres escolars; regidors d’ensenyament dels ajuntaments; representants del Servei Educatiu del Ripollès i diversos mestres. També hi van ser convidades les AMPA dels centres escolars de la comarca i la inspectora d’Ensenyament.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, va obrir l’acte defensant l’interès de la corporació per crear una plataforma de treball d’aquestes característiques com a eina consultiva. L’objectiu és acordar sistemàtiques de treball conjuntes a més de compartir i resoldre inquietuds, dubtes i propostes de millora en el marc de les competències del Consell Comarcal: transport i menjador escolar, ajuts per a accedir a aquests serveis, organització d’activitats i subvencions per a determinats projectes educatius. També va informar que la voluntat és reproduir aquesta trobada dos cops cada curs escolar.

Una de les temàtiques que es va tractar a la comissió van ser els ajuts de menjador escolar. Els centres educatius i els ajuntaments contribueixen directament en el procés de sol·licitud ja que disposen dels formularis per demanar-los. Els impresos també es podran presentar, un cop omplerts, als centres escolars a més del Consell Comarcal. Aquest any, com a novetat, el consell posarà a disposició de les escoles una persona que atendrà directament a les famílies en la resolució de dubtes a l’hora de complimentar les sol·licituds d’ajuts de menjador. A la comissió es va anunciar que s’espera poder resoldre les sol·licituds d’ajut al setembre. L’augment, aquest any, dels llindars de renda per accedir-hi permetrà ampliar el nombre de famílies que s’hi podran atendre i repartir més ajuts.

La convocatòria preveu ajuts per finançar o bé el 50 % del cost del servei o bé el 100 %, en funció del nivell de renda familiar, les especificitats familiars (família nombrosa, monoparental, alumne o germà discapacitat, acolliment o redistribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats específiques) i la situació social segons la valoració del Consorci de Benestar Social del Ripollès. El Consell Comarcal del Ripollès disposa d’una tercera línia d’ajuts per complementar, en funció de la demanda, el finançament del servei a aquelles famílies que inicialment hagin obtingut l’ajuda del 50 % dins del termini ordinari.

De la seva banda, la directora del Servei Educatiu del Ripollès, Montse Tallant, va fer esment de l’aportació de 6.000 euros del Consell Comarcal del Ripollès per finançar desplaçaments escolars puntuals per fer activitats complementàries organitzades pel mateix servei.

A continuació es va fer una valoració positiva del funcionament del Dispositiu especial de nevades activat a final de gener en matèria de transport escolar. En aquest sentit, Joan Manso va recordar que són els alcaldes els que tenen la competència de decidir sobre l’obertura o tancament dels centres mentre que a les mans del consell només hi ha la decisió de si se suspèn el transport escolar.

Després d’aquesta intervenció el president també va retre comptes del bon funcionament d’aquest curs a l’Escola Comarcal de Música del Ripollès. El centre ha superat la xifra de 300 inscrits.

El vicepresident Josep Coma també va recordar les línies de subvencions del Consell Comarcal existents. Va fer referència als 2.000 euros destinats al programa de foment de l’esquí entre infants i joves Escoles de neu i als 3.000 que s’invertiran en els projectes del pla Ripollès territori educador.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”20″]

Compartiu-ho amb: