El Consell Comarcal del Ripollès bonificarà les taxes de l’escola de música a les famílies amb més d’un alumne

22 de juny de 2017

El Consell Comarcal del Ripollès vol facilitar l’accés de tota la població a l’ensenyança musical de qualitat. És per això que, per al curs entrant, ha implementat un sistema de bonificacions de les quotes per aquelles famílies que tinguin més d’un alumne matriculat a l’Escola comarcal de música del Ripollès.

A partir d’aquest curs, doncs, pels segons alumnes de la mateixa unitat familiar s’aplicarà un 10 % de descompte sobre la taxa de menor import. Per tercers i següents alumnes de la mateixa unitat familiar s’aplicarà un 20 % de descompte sobre les taxes de menor import. En molts casos, això pot arribar a suposar estalvis de vint euros mensuals per família. Per gaudir d’aquestes bonificacions, caldrà sol·licitar-ho prèviament, i acreditar-ho amb el corresponent volant d’empadronament emès per l’ajuntament del municipi on resideixi la família.

D’altra banda, les assignatures de taller de ritme i percussió corporal, i la de coral infantil seran gratuïtes pels alumnes d’infantil que estiguin matriculats a una o més matèries.

DE NOU, SEU A CAMPDEVÀNOL
Una altra novetat per al curs vinent és que l’ajuntament de Campdevànol ha acordat reobrir la seu que l’Escola comarcal de música del Ripollès ja havia tingut al municipi. Així, a partir del setembre s’oferiran els cursos inicials de P4 i P5 a les dependències de l’Escola Pirineu.

Les matrícules a l’Escola Comarcal de Música del Ripollès es podran tramitar a partir del 4 de setembre a les seus de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser. Pel que fa a Campdevànol, a partir del 12 de setembre. L’oferta completa de cursos es pot consultar a la pàgina web de l’escola.

UN MODEL D’ÈXIT
L´Escola comarcal de música del Ripollès (ECMR) va néixer l’any 2005 amb el propòsit que la comarca del Ripollès tingués una ensenyança musical de qualitat. La seva oferta va des dels cursos més bàsics fins al grau professional i està oberta a totes les edats, incloent-hi els adults. Tot plegat, s’estructura de forma acurada per donar la millor atenció a tots els perfils. A més dels cursos reglats, també s’ofereixen classes d’instruments, formacions per a conjunts instrumentals i tallerets.

Aquesta escola es finança amb les taxes que satisfan els alumnes, les aportacions dels ajuntaments i també del consell comarcal, que enguany hi ha destinat 20.000 en fons propis. El darrer curs va batre el rècord de 300 alumnes. Des del Consell Comarcal del Ripollès es creu que aquest fet i la bona valoració dels usuaris avalen el model de gestió directa en mans dels mestres.

La voluntat del Consell Comarcal del Ripollès també és que l’escola sigui present en la societat ripollesa. És per això que té una coral d’adults i una d’infantil que fan actuacions en dates assenyalades. Per exemple, per Nadal, al festival que s’organitza cada any i que en la darrera ocasió s’ha celebrat a Ripoll i a Sant Joan.

Compartiu-ho amb: