160 participants a la I Trobada de gent gran del Ripollès, celebrada a Núria

30 de juny de 2017

Amb l’objectiu de contribuir a l’oferta d’oci per a la població de més edat de la comarca, afavorir a la descoberta del nostre patrimoni entre els habitants i promoure la cohesió entre els ciutadans dels diferents municipis, el Consell Comarcal del Ripollès ha celebrat la primera Trobada de gent gran del Ripollès. L’esdeveniment ha consistit en un viatge organitzat fins al santuari de Núria, coincidint amb la festivitat de Sant Pere, una de les dates assenyalades a la vall, que marca tradicionalment l’inici de la temporada d’estiu.

160 han estat finalment els participants a aquesta nova celebració comarcal. El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; la vicepresidenta de Serveis a les persones, Imma Constans; i el director de Vall de Núria, Toni Casals; han valorat molt satisfactòriament la xifra de participants. Alhora els hi han agraït que volguessin participar en aquesta celebració que buscava ser un dia de germanor. També han format part del grup el vicepresident de Cooperació municipal del Consell Comarcal del Ripollès, Josep Coma; la consellera comarcal d’Ensenyament, Dolors Cambras; i el primer tinent d’alcalde de Gombrèn, Francesc Felip.

Durant aquesta estada al santuari de Núria, els participants a la I Trobada de gent gran del Ripollès han aprofitat per pujar fins al pic de l’Àliga amb telecabina, passejar pels entorns del santuari i participar als actes de la Diada de Sant Pere: la missa solemne amb acompanyament d’orgue, la processó cap al llac tot cantant els goigs de Sant Pere, la benedicció del terme i la tradicional benedicció i degustació de les farinetes i els panets. Després del dinar de germanor, inclòs en el preu de la inscripció, els assistents han pogut seguir un concert d’orgue. Els participants a la diada han assegurat que han gaudit molt d’aquesta trobada i que ja estan a l’expectativa de la propera edició. És per això que el Consell Comarcal del Ripollès ja treballa en aquest sentit.

La I Trobada de gent gran del Ripollès ha estat una iniciativa de les àrees de Presidència i Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Ripollès, amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Els participants provenien de Gombrèn, Campdevànol, Pardines, Planoles, Queralbs, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. Per recollir-los, el consell comarcal ha noliejat especialment quatre autobusos i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha habilitat un comboi especial del cremallera, tant de pujada com de baixada.

Compartiu-ho amb: