El Consell Comarcal del Ripollès comparteix l’experiència de gestió del Refugi d’animals

6 de juliol de 2017

Cooperar amb els territoris veïns, intercanviar-hi sinergies i millorar els serveis que ofereix a la comarca. Amb aquests objectius el Consell Comarcal del Ripollès ha dut a terme aquest dimecres dues accions d’intercanvi d’experiències. En aquest cas, en l’àmbit de la recollida de gossos abandonats.

D’una banda, el vicepresident i conseller de Cooperació municipal, Josep Coma, ha participat a la Taula rodona d’experiències de gestió de l’administració de centres d’acollida d’animals domèstics organitzada pel nou Consell Comarcal del Moianès. Hi ha anat acompanyat de la cap d’àrea de Cooperació municipal, Sandra Porcel, i la tècnica del servei Isabel Córdoba.

Des del Moianès s’ha vist com a molt encertat el sistema gestió directa del Refugi d’animals del Ripollès, servei prestat amb el suport de la Diputació de Girona. Consideren que és el model que s’adapta més a les necessitats de la comarca. És per això que la corporació ripollesa ha aprofitat per compartir-hi la regulació del funcionament de les recollides o fins el reglament de voluntaris així com l’estratègia de comunicació. En aquesta taula rodona, a més de representants del Ripollès, també hi ha participat delegacions d’Osona i la Selva.

Aquest esdeveniment s’ha dut a terme en el marc del procés del consell moianès de dotar-se de l’estructura suficient per anar assumint la prestació dels serveis de la nova comarca, fins ara repartits entre les corporacions del Bages, Osona i el Vallès Oriental.

Taula rodona d’experiències de gestió de l’administració de centres d’acollida d’animals domèstics - Consell Comarcal del Moianès

GOSSOS POTENCIALMENT PERILLOSOS

Una de les inquietuds de molts centres i organitzacions de recollida d’animals abandonats és l’auge dels abandonaments o decomisos de gossos potencialment perillosos. En el cas del Ripollès, per donar resposta a aquesta casuística, el ple del consell comarcal del 21 de març va aprovar modificar el conveni de delegació de competències dels municipis per incloure-hi l’acollida de gossos decomissats pels ajuntaments. Nou dels dinou ajuntaments ja l’han signat.

Arran d’aquests canvis, el Refugi d’animals del Ripollès s’ha dotat del material professional necessari per recollir aquesta mena de gossos. De fet, les seves instal·lacions acullen, des de fa uns mesos, cinc gossos potencialment perillosos, dos dels quals són decomissats.

És en aquest context que també aquest dimecres Josep Coma, Sandra Porcel i Isabel Córdoba han visitat les instal·lacions de la Protectora d’animals d’Osona, al terme municipal de Gurb. L’objectiu ha estat compartir experiències pel que fa als mecanismes de recollida de gossos potencialment perillosos i la seva manutenció.

 

Compartiu-ho amb: