El consell comarcal subvencionarà el servei d’interpretació per a les persones sordes del Ripollès

18 de juliol de 2017

El Consell Comarcal del Ripollès fa un pas més per contribuir a la inclusió i la participació de la comunitat de persones sordes en l’activitat del dia a dia a la comarca. Per aquest motiu, el ple de la corporació ha acordat atorgar un ajut de 2.500 euros per col·laborar a fer front als costos dels serveis de traducció que necessiten les persones sordes del Ripollès. Aquesta aportació s’atorga a l’Associació de persones sordes del Ripollès (APSRipollès) i està integrada dins del pla de subvencions del consell comarcal.

El president, Joan Manso, ha subratllat el compromís de la institució amb “evitar barreres a l’accés de totes les persones davant l’administració, sigui quina sigui la seva condició”. En aquest sentit, ha detallat que aquesta aportació econòmica s’orienta a situacions com l’assistència als plens del consell comarcal i dels ajuntaments, reunions amb càrrecs electes o visites mèdiques, per exemple. Manso ha emplaçat la resta d’institucions del Ripollès a contribuir en la mateixa línia amb la comunitat de persones sordes.

Aquesta aportació del Consell Comarcal del Ripollès neix de la reunió celebrada el febrer passat entre el vicepresident del Consell Comarcal del Ripollès Josep Coma, el conseller comarcal de Salut, Josep Estragués, representants d’APSRipollès i de la Federació de persones sordes de Catalunya (FESOCA). Aquesta trobada va servir perquè aquestes dues entitats exposessin al consell les línies de treball així com les inquietuds de la comunitat de persones sordes del Ripollès.

L’Associació de persones sordes del Ripollès és una entitat no governamental sense afany de lucre que representa la comunitat de persones sordes de la comarca. També té com a objectiu defensar-ne els drets per aconseguir-ne la plena participació i integració en tots els àmbits socials.


RELLEUS ALS GRUPS COMARCALS

El ple del Consell Comarcal del Ripollès, paral·lelament, ha acceptat la renúncia de la consellera comarcal Anna Belén Avilés, del grup comarcal del Partit dels Socialistes de Catalunya, i la del conseller comarcal Jordi Batchelli, del grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya. Alhora, ha pres possessió com a nou conseller comarcal Santiago Llagostera, de la Candidatura d’Unitat Popular, com a relleu de Mariona Baraldés.

El president, Joan Manso, ha agraït la contribució dels consellers sortints a la política comarcal i ha donat la benvinguda a Llagostera.

Ple 18 de juliol del 2017   Ple 18 de juliol del 2017   Ple 18 de juliol del 2017


INCREMENT RETRIBUTIU

Durant la sessió també s’ha aprovat l’increment de l’1 % dels salaris dels empleats del consell comarcal. Aquest acord farà efectiu un augment que ja estava previst als pressupostos aprovats al ple del 30 de novembre de 2016. Tot i així, quedava supeditat a l’entrada en vigor de la Llei de pressupostos generals de l’Estat espanyol, que finalment es va produir el 29 de juny passat.

 

 

 

Compartiu-ho amb: