El Ripollès acull un intercanvi Erasmus + amb joves del Conflent, la Garrotxa i els Aspres

21 de juliol de 2017

Oferir oportunitats als joves del Ripollès per contribuir a la seva formació i a viure experiències personals enriquidores. Aquests són alguns dels objectius pels quals el Consell Comarcal del Ripollès participa, per segon any consecutiu, a un intercanvi de joves Erasmus+ conjuntament amb la Comunitat de Comunes Conflent-Canigó, la Comunitat de Comunes dels Aspres i el Consell Comarcal de la Garrotxa. A més, en aquesta ocasió, el Ripollès és la terra amfitriona.

L’intercanvi començarà dilluns vinent amb l’arribada dels joves nord-catalans i garrotxins a l’alberg Ruta del ferro, a Sant Joan de les Abadesses, que actuarà com a camp base. En total parlem de vuit participants de cada territori: el Conflent, els Aspres i la Garrotxa. Aquests se sumaran als vuit del Ripollès, que els darrers dies ja han fet activitats de preparació i de creació d’esperit d’equip per donar la millor acollida als visitants.

Durant tota la setmana, tots 32 duran a terme accions formatives, culturals i de lleure. Per exemple, se’ls ha organitzat una xerrada informativa sobre mobilitat europea amb un tècnic de l’Institut espanyol de joventut (Injuve). També tindran l’oportunitat de descobrir el territori d’acollida amb diverses sortides. Per exemple, dijous tots els participants baixaran amb bicicleta per la ruta del ferro fins a Ripoll. Allà visitaran la vila, el Museu etnogràfic el monestir i entraran en contacte amb entitats locals per fer intercanvis culturals. En concret, tindran l’oportunitat d’aprendre algunes danses tradicionals conjuntament amb l’Esbart de Ripoll. En tota aquesta programació els acompanyaran tècnics de joventut de cada territori.

L’intercanvi de joves Erasmus+ s’acabarà dissabte amb l’acte de lliurament dels Youth Pass. Es durà a terme a les deu del matí a l’alberg Ruta del ferro, amb el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; la consellera comarcal de Joventut, Mònica Bonsoms; i l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué.


L’ERASMUS+

L’Erasmus+ és un programa europeu d’intercanvi que pretén fomentar els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport dins del període 2014-2020. També persegueix impulsar perspectives laborals i de desenvolupament personal a més d’ajudar els sistemes educatius de cada país a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que dotin els joves de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura. Tot això, en el marc d’una societat marcada per les conseqüències de la forta crisi econòmica dels darrers anys i els canvis que ha experimentat la societat. Aquests intercanvis estan finançats per fons europeus i no suposen cap despesa per als participants. 

Compartiu-ho amb: