El Consell Comarcal del Ripollès preveu 15 línies de transport escolar per al curs vinent

1 d'agost de 2017

El Consell Comarcal del Ripollès dedica el màxim de recursos i esforços possibles a prestar el servei de transport escolar. L’objectiu és satisfer les necessitats dels alumnes de tots els pobles. Això, independentment de les distàncies entre les llars i els centres educatius, partint de la idea que realçar els avantatges de viure lluny de les grans àrees poblades i compensar-ne els inconvenients és un determinació del Consell Comarcal del Ripollès.

Un cop rebudes la majoria de sol·licituds per al curs escolar vinent, el servei d’Ensenyament del Consell Comarcal del Ripollès preveu posar a la disposició dels usuaris quinze línies de transport escolar. Hi ha la possibilitat que es produeixi alguna modificació abans que comencin les classes, en el cas que es rebin noves sol·licituds d’escolarització.

 

TRES PARADES NOVES

Novament, el Consell Comarcal del Ripollès ha volgut conciliar el millor possible els recorreguts i les parades amb les famílies. Després d’estudiar les necessitats, aquest curs alguns serveis incorporen canvis. Per exemple, l’R14 afegeix una parada a Serrat, de forma que els usuaris no hagin de desplaçar-se pel seu compte, com fins ara, cap a la parada del trencant de la carretera GIV-5217. En el cas de l’R8, s’allarga el recorregut fins a la Farga de Bebié (terme de les Llosses) i s’afegeix una parada als afores d’aquest nucli. La mateixa línia també s’allarga fins a l’Hostalet, on també s’hi suma una parada.

Tota la informació detallada de les línies, els horaris i els plànols dels recorreguts està disponible al web del Consell Comarcal del Ripollès (ccripolles.cat). Allà mateix, a l’apartat del servei d’Ensenyament, també s’hi poden trobar tots els formularis per fer les sol·licituds del servei de transport escolar.

 

PROP DE 30 ANYS TRANSPORTANT ALUMNES

El transport escolar és un servei gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès per encàrrec del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Això és així des que el govern va delegar la competència el 1989. Des de llavors, és la corporació comarcal qui confecciona el mapa de línies de transport en funció de la demanda. També és qui adjudica el servei a les companyies d’autocars i qui n’inspecciona el bon funcionament. El finançament del servei segueix anant a càrrec del govern. En el cas de la línia R3 també hi contribueix la Diputació de Girona.

El transport escolar és gratuït per a tots els alumnes que vagin a escola fora del seu municipi de residència. Per habilitar una línia, però, cal una demanda de com a mínim tres persones, atesa la singularitat de la nostra comarca. En la gratuïtat no s’hi inclou el batxillerat, que és un ensenyament postobligatori. En canvi, el servei és completament gratuït per a tots els alumnes d’Educació especial.

Pels casos sense dret a gratuïtat del transport escolar, el consell comarcal posa a disposició de les famílies un sistema d’ajuts de desplaçament. Els formularis per demanar-los també estan disponibles al web.

 

Llistat provisional de línies previstes:

 

· R1: Setcases – Camprodon

(Escola Dr. Robert i Secció d’institut Germans Vila Riera)

 

· R2: Molló – Camprodon

(Escola Dr. Robert i Secció d’institut Germans Vila Riera)

 

· R3: Beget – Camprodon

(Escola Dr. Robert i Secció d’institut Germans Vila Riera)

 

· R5: Sant Pau de Segúries – Camprodon

(Escola Dr. Robert i Secció d’institut Germans Vila Riera)

 

· R7: Ogassa – Sant Joan de les Abadesses

(Institut Escola Mestre Andreu)

 

· R8: Les Llosses – Ripoll

(Escoles Joan Maragall, Salesiana, Tomàs Raguer, Vedruna i Institut Abat Oliba)

 

· R9: Vallfogona de Ripollès – Ripoll

(Escoles Joan Maragall, Salesiana, Tomàs Raguer, Vedruna i Institut Abat Oliba)

 

·R10: Gombrèn – Campdevànol

(Escola Pirineu)

 

·R11: Gombrèn – Ripoll

(Escola Vedruna i Institut Abat Oliba)

 

·R13: Toses – Ribes de Freser

(Secció d’institut Joan Triadú)

 

·R14: Queralbs – Ribes de Freser

(Secció d’institut Joan Triadú)
·R16: Pardines – Ribes de Freser

(Escola Mare de Déu de Núria i Secció d’institut Joan Triadú)

 

·REE17: Vall del Ter – Ripoll

(Centre d’educació especial Ramon Suriñach)

 

· REE18: Vall del Freser – Ripoll

(Centre d’educació especial Ramon Suriñach)

 

·REE19: Ripoll

(Centre d’educació especial Ramon Suriñach)

 

Compartiu-ho amb: