Compromís municipal del Ripollès i la Cerdanya amb l’administració electrònica

14 de setembre de 2017

L’evolució cap a una administració més àgil, eficaç, adaptada als reptes de l’actualitat i respectuosa amb el medi ambient és una de les prioritats del Consell Comarcal del Ripollès. És per això que l’àrea de Cooperació municipal, Relacions institucionals i transfrontereres, Modernització de l’administració i Innovació territorial treballa decididament i de forma transversal amb la resta de la corporació per implementar l’administració electrònica.

És en el marc d’aquest compromís que el consell col·labora amb totes les iniciatives que emprèn en aquest sentit la Diputació de Girona, a través del servei de suport a l’administració electrònica. Una d’elles ha estat la sessió de comunicació que ha organitzat avui la corporació provincial a la seu del Consell Comarcal del Ripollès. Hi ha assistit una vintena de representants de la majoria de municipis del Ripollès i la part de la Cerdanya corresponent a la demarcació de Girona, a més de Vidrà (Osona). Entre ells hi havia personal administratiu, secretaris i càrrecs electes.

Amb la trobada s’ha formalitzat el compromís en la participació de la transformació de l’administració pública en una administració electrònica seguint les pautes de les lleis estatals vigents. La diputació ha aprofitat per fer una descripció detallada del que implica tot el procés i una demostració del gestor.

Actualment el Consell Comarcal del Ripollès prepara un pla d’acompanyament als ajuntaments perquè facin aquesta migració cap al treball amb expedients electrònics. És en aquesta circumstància que és en ple procés de contractació de personal especialitzat en aquesta tasca. D’altra banda, la mateixa corporació fa temps que ha incorporat moltes de les eines d’e-administració i mostra d’això n’és el fet que el tercer trimestre del 2016 va esdevenir el segon consell comarcal de Catalunya que més notificacions electròniques per habitant va emetre a través del servei e-NOTUM, del consorci Administració Oberta de Catalunya.

Compartiu-ho amb: