El Ripollès, amb la Setmana de la mobilitat sostenible i segura

15 de setembre de 2017

Vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforçar el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l’aire que respirem. Aquests són els propòsits de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, a la qual s’ha adherit el Consell Comarcal del Ripollès. La commemoració s’estén des dels dies 16 fins al 22 de setembre i s’organitza amb el suport de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona, les Autoritats Territorials de la Mobilitat de Girona, Camp de Tarragona i Lleida, i els Serveis Territorials de Transports de les Terres de l’Ebre, més de 600 activitats. El lema d’enguany és Mobilitza’t per un aire més net!.

 

setmana-mobilitat-sostenible-2017

 

Caminades, pedalades, i dinàmiques sobre qualitat ambiental… Són fins a 270 les activitats organitzades arreu del país, incloent-hi el Ripollès. Catalunya, de fet, se situa en segona posició, darrera d’Àustria, en nombre d’adhesions d’ajuntaments a la Setmana europea de la mobilitat. Enguany, la Setmana a Catalunya ha obtingut 398 adhesions, de les quals 267 són d’ajuntaments. Un 78% dels municipis de més de 10.000 habitants s’han adherit a la Setmana 2017. Tota la informació referent a la Setmana es pot consultar clicant aquí.

 
Concurs “Clic Mob!”
 
En el marc de la Setmana, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat per sisena vegada el concurs fotogràfic a través de la xarxa social Instagram, “Clic Mob!”, del 12 al 26 de setembre. Els participants han de publicar imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible i les activitats que es realitzen durant la Setmana amb l’etiqueta #mobilitat2017, per optar a un dels tres premis: una bicicleta elèctrica, una estada a l’hotel de la vall de Núria o una entrada al parc d’atraccions Port Aventura. Encara hi ha quatre premis complementaris més, que són un abonament anual per al transport públic de cadascuna de les ATM.
Compartiu-ho amb: