El consell accepta l’encàrrec de gestionar els residus de Camprodon com una oportunitat per construir comarca

22 de novembre de 2017

Amb unanimitat, el ple del Consell Comarcal del Ripollès ha acceptat la delegació de les competències acordada per l’ajuntament de Camprodon pel que fa al servei de recollida i transport de residus sòlids municipals i del servei de deixalleria. Així és com el Consell Comarcal del Ripollès torna a assumir aquesta matèria després de la decisió del consistori camprodoní de sortir del contracte comarcal.

El president, Joan Manso, explica que això ha estat possible perquè s’ha estat capaç de “trobar l’encaix” de les necessitats de Camprodon dins la comarca, la qual cosa és motiu per felicitar-se. En aquest sentit ha reconegut que el contracte de la gestió dels residus municipals feia deu anys que no es redefinia i es tracta d’una tasca que no és fàcil perquè s’obren molts debats”. En al·lusió al grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal, recordant que va equiparar la sortida de Camprodon a un trencament del Ripollès, Manso l’ha emplaçat a reconèixer que ara “la comarca es construeix”. En resposta, el conseller Roger Bosch ha apuntat que discerneixen en l’autonomia local, atès que aposten per una “política comarcalista” i que “el consell mai imposi i sempre intenti convèncer”. Manso ho ha rebatut dient que ja fa “política comarcal però respectant la local” i que “l’autonomia local està prevista a la constitució i a l’Estatut d’Autonomia”. “Cada cop que un servei surt del consell vostès diuen que la comarca es trenca”, ha continuat Manso, tot afegint: “Hi ha serveis com Joventut en què els alcaldes del seu partit polític no hi són, i la comarca no es trenca”.

Acceptada la delegació de les competències, el Consell Comarcal del Ripollès podrà iniciar la licitació d’aquest servei. Serà amb un procediment al marge del que s’ha seguit per a la resta de municipis de la comarca, i que ja preveu cinc models diferents de recollida, com a resposta a les diferents necessitats manifestades pels ajuntaments.

Compartiu-ho amb: