L’Oficina Jove del Ripollès acollirà una taula rodona sobre el retorn dels joves formats cap al món rural

27 de novembre de 2017

Afavorir al retorn al Ripollès d’aquells joves que n’han marxat per estudiar, evitar la fugida de talents i contribuir a tenir un mercat laboral amb perfils qualificats forma part de les línies de treball del Consell Comarcal del Ripollès. Amb la voluntat de multiplicar els efectes d’aquestes polítiques, el servei comarcal de Joventut suma esforços en aquest sentit amb l’ajuntament de Ripoll i l’Associació per la gestió del programa Leader Ripollès Ges Bisaura (ALRGB). D’aquí sorgeix la celebració, dijous 14 de desembre, a dos quarts de set del vespre, d’una taula de debat sobre el retorn dels joves al món rural. Serà a l’Oficina jove del Ripollès (carrer de les Vinyes 6, de Ripoll) i en el marc del projecte Odisseu, que està dissenyat específicament per incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals.

Al col·loqui hi participaran diversos perfils de joves que, després d’estudiar, treballen i/o viuen al Ripollès, o bé tenen intenció de tornar-hi. Des de diferents sectors professionals, els joves exposaran i debatran sobre els condicionants amb què s’enfronten a l’hora de desenvolupar una activitat professional i de vida, a més de compartir la seva visió de futur al territori.

L’objectiu de l’activitat és generar debat al voltant de les oportunitats i les dificultats en relació al retorn de joves al món rural. També se’n vol poder extreure punts d’actuació estratègics per fomentar-ne el retorn. La taula rodona està focalitzada especialment en els joves interessats a desenvolupar un projecte de vida al Ripollès i a tècnics d’aquesta comarca que vulguin incloure i promocionar el retorn de joves.

Per participar-hi cal inscriure-s’hi i es pot fer clicant aquí.

 

EL PROJECTE ODISSEU

El projecte Odisseu busca acompanyar i fer seguiment als joves ja formats que estiguin interessats a conèixer millor les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi un projecte professional. S’adreça tant a persones originàries dʼaquestes zones rurals o bé provinents d’altres territoris. A través de diferents activitats, acostem als i les joves a oportunitats laborals o els convidem i recolzem alhora de crear iniciatives emprenedores que, alhora, us permetin conèixer millor com es viu al món rural.

El projecte Odisseu està impulsat pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació juntament amb la direcció general de Joventut, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del món rural i de l’Associació d’iniciatives rurals de Catalunya. També hi col·laboren els grups d’acció local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.

Compartiu-ho amb: